Lezersbrieven

Opinie: ‘Wie zich geen reisjes kan veroorloven, is de dupe van dit beleid en is aan huis gekluisterd’

Dit zijn de ingezonden brieven van vandaag. Ook een bijdrage leveren? Lees hier hoe dat kan.

Het Parool
null Beeld Getty Images/EyeEm
Beeld Getty Images/EyeEm

‘Er is in de strijd tegen het hardnekkige virus niets, maar dan ook niets geleerd’

Dit demissionaire kabinet gaat het met veel verse poppetjes (behalve de eeuwige premier natuurlijk) helemaal anders doen. ‘We hebben lering getrokken van de fouten in het verleden.’ Maar als je de laatste persconferentie hebt gehoord, dan is er op het gebied van de strijd tegen het hardnekkige virus niets, maar dan ook niets geleerd.

Iets gehoord wat naar een splintertje empathie neigt? Een uitzichtmoment geboden? Minder dwingende vingertjes gezien? Ik niet! Voor de tweede keer de bevolking met de feestdagen ophokken, dan moet je met een heel erg goede onderbouwing en met het maximum aan inlevingsgevoel voor de dag komen. Wat een klap. En ik denk dat er nog veel geregelde en ongeregelde protesten zullen volgen.

Onze bevolking bestaat niet uit allemaal makke schapen. Het borrelt, dus: kabinet ga het beter aanpakken, want tot nu toe klopt jullie verhaal niet. Begin met andere, echt capabele mensen achter de katheders te zetten, mensen die een doemverhaal acceptabeler kunnen brengen. Mark Rutte cum suis moeten hun getoonde onvermogen in deze accepteren. En het regeren moet nog beginnen. Fasten your seatbelts.

Bob van Buren, horecaondernemer te Amsterdam

‘De wreedheid van een minderheid, heeft gevolgen voor de meerderheid’

Weet u wat wreed is? Mensen die hun kankeroperatie uit moeten stellen omdat het ziekenhuis vol ligt met ongevaccineerde covidpatiënten. Mensen die hun kankeroperatie uit moeten stellen omdat anderen zich niet aan de voorschriften houden. Dat is de wreedheid van egoïsme. Dat is een wreedheid van een minderheid, die gevolgen heeft voor de meerderheid: lockdowns.

Henk de Vries, Leiden

‘Wie zich geen reisjes kan veroorloven, is de dupe van dit beleid en is aan huis gekluisterd’

Wie de beelden van onze winkelende landgenoten in Antwerpen afgelopen zondag heeft gezien, begrijpt dat deze lockdown zijn doel voorbijschiet. In de ons omringende landen zijn attracties, winkels en horeca open. Dus zullen tijdens de feestdagen veel mensen, vooral in de grensstreken in het oosten en het zuiden, hun vertier en sociale interactie over de grens zoeken. Bovendien gaan honderdduizenden kapitaalkrachtige landgenoten op ski- en zonvakanties.

Het is aannemelijk dat duizenden dagjesmensen en vakantievierders met het omikronvirus onder de leden in ons land terugkeren. De afremmende werking van de maatregelen wordt hierdoor voor een belangrijk deel tenietgedaan. Wie zich geen reisjes kan veroorloven, is de dupe van dit beleid en is aan huis gekluisterd. En ook vooral de getroffen Nederlandse sectoren zijn de klos.

Peter van der Vlis, Amsterdam

‘Hebben we inmiddels een strijd om het Nederlands kampioenschap vaccineren?’

De nieuwe XXL-priklocatie in Amsterdam gaat de GGD Drenthe voorbij, aldus Het Parool van vrijdag jl. Met 46 prikhokjes zijn wij binnenkort de grootste in Nederland, want zij hebben er maar 32. Vergis ik me of hebben we inmiddels ook de strijd om het Nederlands kampioenschap vaccineren?

Pedro Dado, Amsterdam

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden