Lezersbrieven

Opinie: ‘Was dit een verkapte poging alle feestvierders naar de Arenaboulevard te sturen?’

Dit zijn de ingezonden brieven van vandaag. Ook een bijdrage leveren? Lees hier hoe dat kan.

Het Parool
null Beeld Getty Images/EyeEm
Beeld Getty Images/EyeEm

‘Iedereen die een oordeel velt over voetbalsupporters, kent niet de stille momenten en euforie’

In de rust van Ajax-Heerenveen staan we met 3-0 voor en kan het niet meer misgaan, en moet ik denken aan de indrukwekkende minuut stilte die aan de wedstrijd voorafging. Iedereen die graag een oordeel van buiten de stadions velt over voetbalsupporters, kent niet die stille momenten, de emoties en euforie die je daar meemaakt, en mist wat moois.
Jeroen Bos, Amsterdam

‘Verversen van zwembadwater moet eerder verboden worden dan besproeien van groen’

Als het weer zo blijft als deze week het geval was, zal het in stad en land nog droger worden dan het nu al is. Mocht het gemeentebestuur van Amsterdam dan gaan overwegen het besproeien van tuintjes, achtertuinen en volkstuinen te gaan verbieden, dan heb ik een tegenvoorstel: de laatste jaren zijn niet alleen in grote Amsterdamse tuinen, maar ook onder en in grote Amsterdamse huizen, veel particuliere zwembaden gebouwd. Ik vind dat het verversen van het water in die particuliere zwembaden eerder verboden zou moeten worden dan het besproeien van het groen.

Het gebruik hiervoor van duizenden liters schoon water uit het wonder van de waterleidingduinen, lijkt mij erg verkeerd. Voor alle zwembaden zou men beter water uit het IJsselmeer kunnen gaan halen, maar omdat dat meer ook ons aller kostbare zoetwaterreservoir is, zou een leiding naar de Noordzee nog veel beter zijn. Van dat water hebben we straks toch veel te veel en het zwemt nog lekker ook.
Dolph Kohnstamm, Amsterdam

‘Was dit een verkapte poging alle feestvierders naar de Arenaboulevard te sturen?’

Laat ik vooropstellen dat het bedreigen van burgemeester Halsema absoluut niet door de beugel kan. Maar hoe is het mogelijk dat twee weken geleden mensen uit alle hoeken en gaten van de wereld naar Amsterdam mochten komen om Koningsdag te vieren, maar de gewone Amsterdammer het na twee jaar coronamaatregelen niet mag vieren als ‘ons Ajax’ kampioen wordt. Of was dit een verkapte poging om alle feestvierders uit de binnenstad te houden en naar de Arenaboulevard te sturen?
Simone van der Ster, Amsterdam

‘Waarom de ‘achterkamertjespolitiek’ niet gecorrigeerd is, is mij een raadsel’

In reactie op het stuk van Carola School (6 mei): de term ‘achterkamertjespolitiek’ is gemunt door politiek commentator F. Mingele. Die doelde daarmee op volgens hem minderwaardige, achterbakse en geheime politieke handelingen. Het betrof slechts gewoon overleg en was inhoudelijk geheim, maar de uitkomst was geheel en al openbaar en zodoende te controleren. Er kon dus op afgerekend worden. Politiek kan niet zonder zulk overleg. Waarom dit nooit gecorrigeerd is, is mij een raadsel. Het ‘ad hominem’ – op de man spelen en niet op de bal – argument werkt duidelijk twee kanten op: verguizing en verheerlijking. Nu vraag ik mij af hoe zulks heet als het niet met een persoon maar met een land gebeurt.
E. Boucher, Amsterdam

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden