Opinie

Opinie: ‘Waarom zwijgt Amnesty als er bakstenen en vuurwerk naar de politie worden gegooid?’

Dit zijn de ingezonden brieven van vandaag. Ook een bijdrage leveren? Lees hier hoe dat kan.

Het Parool
null Beeld Getty Images/EyeEm
Beeld Getty Images/EyeEm

‘Waarom zwijgt Amnesty als er bakstenen en vuurwerk naar de politie worden gegooid?’

Amnesty International kwam direct na het hardhandig optreden van een politieman in Den Haag, zonder de feiten te kennen en zonder alle beelden gezien te hebben, met een verwijtende verklaring. Maar waarom zwijgt Amnesty als er bakstenen, vuurwerk en andere materialen naar de politie worden gegooid? Ook een aantal politieke partijen vertoonde dit verwerpelijke gedrag.
Ton Jacobs, Amsterdam

‘100 euro per maand naast de uit de pan rijzende energiekosten is niet meer te doen’

Fijn dat er maandag een brief in Het Parool stond over de precarioverhoging. 100 euro per maand naast de uit de pan rijzende energiekosten is niet meer te doen. Mijn inkomsten stijgen niet mee met deze verhogingen, en bijna dertig jaar geleden had ik ook al weinig keus in woonruimte. Nu word ik zelfs uit dit onderkomen verdreven. En het kabinet maar roepen dat mijn koopkrachtplaatje gelijk blijft.
Leone Panmeijer, Amsterdam

Holman

Al vaak heb ik na het lezen van een stukje van Theodor Holman het gevoel gehad dat ik moest reageren. Maar dat heb ik natuurlijk nooit gedaan. Na het lezen van de column over Theo van Gogh van woensdag kan ik er niet meer onderuit. Wat kan die man goed de gevoelens beschrijven die ik, als leeftijdgenoot van Theodor, ook voel, maar nooit zo kan verwoorden. Chapeau Theodor. Ik hoop nog lang van je column te kunnen genieten.
Arien Klomp, Hoogendam

Coronamaatregelen

Al in het voorjaar voorspelden veel experts, inclusief leden van het Outbreak Management Team (OMT), dat de pandemie na de zomer in een endemische fase zou raken. Ook bij een zeer hoge vaccinatiegraad verdwijnt het covidvirus niet. Het zal net als andere virussen tot ziekenhuisbelasting en sterfte blijven leiden, voornamelijk als gevolg van luchtwegaandoeningen. Dat kabinet en OMT niet al maanden geleden een plan hebben uitgewerkt om de zorg hierop voor te bereiden is een brevet van onvermogen.

Bekend is dat een virus zich in de herfst sneller verspreidt. Een lang­jarige vergelijking zal uitwijzen dat het huidige verloop van de ziekenhuisbezetting niet fundamenteel afwijkt van een normaal patroon. In andere West-Europese landen tekent zich dezelfde trend af, of er nou striktere maatregelen gelden (Duitsland) of helemaal geen maatregelen (Denemarken).

De vrijheidsbeperkingen waarmee wij nu al ruim anderhalf jaar worden geconfronteerd, waren bedoeld als uitzonderlijke maatregelen voor noodsituaties. Het verband met het verdere verloop van de pandemie wordt steeds ongewisser. We moeten nu echt zo snel mogelijk van die beperkingen af.
Peter van der Vlis, Amsterdam

Actionbaas

Veel kranten melden dat Hajir Hajji de nieuwe baas wordt van Action. Action communiceert dat knap. Ze is vrouw, heeft Marokkaanse ouders en is begonnen als vakkenvuller. Vandaag de dag helemaal goed. Maar wat is eigenlijk het nieuws waar Het Parool een pagina aan besteedt?
Luc Beyer, Amsterdam

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden