Lezersbrieven

Opinie: ‘Waarom nu al proberen Ajax in zijn geheel te demoniseren door de val van één lid(!) van de familie’

Dit zijn de ingezonden brieven van vandaag. Ook een bijdrage leveren? Lees hier hoe dat kan.

Het Parool
null Beeld Getty Images/EyeEm
Beeld Getty Images/EyeEm

Marc O. en Ajax

De Smaakmatrix van deze krant (zaterdag 12 februari) suggereert dat ‘de dickpics van Marc O. Ajax naar de kloten helpen’. Ook in andere media worden pogingen ondernomen om de reputatie van heel Ajax aan te tasten. Als Máxima twintig jaar geleden, terecht, niet medeverantwoordelijk werd geacht voor de daden van een foute vader, waarom dan nu al proberen Ajax in zijn geheel te demoniseren door de val van één lid(!) van de ‘familie’?
Jan Vanneste, Amsterdam

Vergeten komma

In de zaterdagkrant stond een zin: ‘...een jong stel met een baby’tje van bijna vijf maanden dat niet met zijn naam in de krant wil...’ er moet een komma achter maanden, nu is het net of het baby’tje wel erg bijdehand is!
Els Poel, Amstelveen

Reactie column Van Weezel

In de column van Natascha van Weezel in de krant van maandag pleit zij voor het verplicht stellen van het kijken naar de documentaire Eindeloos gepest. Eens, eens, eens! Als voormalig docent Engels en mentor in het voortgezet onderwijs gebruikte ik ook regelmatig de TED Talk van Shane Koyczan To this day... for the bullied and the beautiful. Een ontroerende, confronterende, aanschouwelijke speech in de vorm van een gedicht, waarin overduidelijk wordt gemaakt wat voor schade aan gepesten wordt toegebracht. Ook verplichte kost voor iedereen!
Riktia Dosker-de Jong, Purmerend

Reactie Van Dorresteijn

In zijn bijdrage aan Het Hoogste Woord van 14 februari 2002 creëert Chevy van Dorresteijn mijns inziens een schijntegenstelling tussen theoretisch opgeleiden met een studieschuld en praktisch opgeleiden.

Dat academisch geschoolden na hun studie een droomsalaris verdienen, is allang geen automatisme meer, en is het zelfs nooit geweest. Geestelijke rijkdom heeft het helaas verloren van passief inkomen uit bezit. Het pleidooi van Chevy voor betaalbare woningen onderschrijf ik van harte. Praktisch geschoolden zijn echter meer gebaat bij een hoger inkomen en een lagere AOW-leeftijd dan bij het bagatelliseren van de problematiek rond de studieschuld van ‘pechstudenten’.
Madelon Schipper, Amsterdam

Suikertaks

Goed om te lezen dat de wethouder Simone Kukenheim van Zorg aandacht geeft aan de suikertaks. Echter, zoals wel vaker, schijnt de vuurtoren altijd naar de verte en nooit recht naar beneden. Ik denk dat de wethouder er verstandig aan doet eens een rondje in en om het stadhuis te maken.

Nog steeds zie ik daar raadsleden, wethouders en ambtenaren stevig paffen. Of wat te denken van de koffiemachine waar suiker ook in het basisassortiment zit? Welk voorbeeld geeft gemeente zelf hierin?

Wat hier volgens mij ontbreekt, is de kennis dat straffen niet helpt maar belonen wel. Met andere woorden: maak het gewenste alternatief aantrekkelijk. En dan niet door het ongewenste duurder te maken. Kom op Simone, wees creatief, omdenken!
Remco Bunder, Amsterdam

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden