Opinie

Opinie: ‘Waarom krijgt een Rolex geen chip of registratienummer waardoor het horloge voor een dief niets meer waard is?’

Dit zijn de ingezonden brieven van vandaag. Ook een bijdrage leveren? Lees hier hoe dat kan.

Het Parool
null Beeld Getty Images/EyeEm
Beeld Getty Images/EyeEm

Rolexroof

De horlogewereld raadt het dragen van dure horloges af na de zoveelste overvalpoging. Maar net als lang geleden een (dure) bontjas, draag je zo’n horloge ook graag buitenshuis en is het op zijn minst vervelend om je horloge steeds onder je mouw te stoppen.

Eenmaal gestolen zijn de horloges niet meer traceerbaar. Maar in onze huidige maatschappij met voortdurend technologische vooruitgang moet het toch mogelijk zijn om een chip in te bouwen of een registratienummer waardoor het horloge voor de dief niets meer waard is? Een duur horloge en een oudere hebben ogenschijnlijk niets met elkaar te maken, maar als er technologie is om bij een dementerende oudere te voorkomen dat deze verdwaalt, moet er toch ook iets te vinden zijn voor horloges? Dan is het snel afgelopen met dit soort overvallen en kan de politie de toch al schaarse tijd aan andere zaken besteden.
Ilona Dekker, Nieuwegein

Het paard van ome Loeks

Maarten Moll zoekt in zijn boekenkast tevergeefs naar Het paard van ome Loeks van Remco Campert, zo blijkt uit zijn column in Het Parool van 7 juli. Het boek bestaat wel: het verscheen in 1962 bij A.W. Bruna & Zoon en bevat schetsen, merendeels verschenen in Het Parool, de Haagse Post, Vrij Nederland en Het Haarlems Dagblad. Moll heeft een goed geheugen: het klopt dat het uitgegeven is in de serie de Zwarte Beertjes (nummer 524 om precies te zijn).
Rudy Schreijnders, Maarssen

Bezuinigingen ov

Veel bezuinigingen komen voort uit het coronatijdperk en de rust die bezoekers ons gunden. De harde waarheid is dat we daarmee ook een uitgebeend openbaar vervoer voor de avonduren naar de buitenwijken zien aankomen. Terwijl we juist ook willen dat de toerist/bezoeker buiten het centrum een slaapplek vindt.

Een goed doordacht stappenplan over het beleid inzake toerisme begint met een afdeling op het gemeentehuis die bemand wordt met specialisten onder leiding van een wethouder Toerisme. Nu gaten dichtstoppen geeft gevolgen waar we allemaal last van zullen krijgen en die geen oplossing zijn voor een duurzamere stad.
Mieke de Graan, inwoner Amsterdam

Politie

Als brave burger uit de omgeving Amsterdam vind ik dat we onze politie een hart onder de riem moeten steken. Ze staan er elke dag om onze veiligheid te garanderen en te beschermen, ongeacht wat voor pro­blemen of issues er aan de hand zijn. Bedankt, ik waardeer het!
Nikki Groeneweg

Asielopvang

Staatssecretaris Van der Burg zei als Amsterdamse wethouder ooit: hoe meer asielzoekers, hoe beter. In zijn huidige functie voegt hij de daad bij het woord door te pleiten voor een wet die gemeenten dwingt mee te werken aan asielzoekersopvang. Ik houd er wel van als iemand doet wat hij zegt, dat zie je niet vaak in de politiek.

Jammer dat hij niet is overgestapt naar GroenLinks, want dit soort ­extreemlinkse denkbeelden horen niet thuis bij de VVD. Mijn stem krijgen ze dan ook niet meer.
Paul Verstappen, Amsterdam

Arbeiders en boeren II

In een ingezonden brief vergelijkt Dickjan Lust onze boeren met arbeiders uit de negentiende eeuw en de stakingen van die arbeiders toen met de boerenopstand nu. Daar zullen die uitgebuite arbeiders van opgekeken hebben! In hun krappe, vuile woninkjes, vaak bestaande uit nauwelijks meer dan één kamer, vol schimmel, luizen en vlooien zaten ze opgehokt met hun enorme gezinnen. Tuberculose, cholera, kinderpolio en honger waren schering en inslag.

De hedendaagse boer woont meestal in een riante boerderij met een grote tuin en volgens eigen zeggen gaat er niets boven het leven op het platteland. De stakingen van arbeiders werden met geweld neergeslagen. Vaak verdwenen de stakingsleiders in het gevang, een ontredderd gezin achterlatend. Onze boeren blokkeren met hun peperdure, airconditioned trekkers autowegen en ontmoeten een politie die vooral niet wil escaleren. De arbeiders zullen blij geweest zijn met een fractie van de subsidies die boeren ieder jaar krijgen en ze zullen helemaal blij zijn geweest om uitgekocht te worden en nooit meer te hoeven werken. We hebben eerder de vergelijking gehad van boeren met Joden, maar die met arbeiders in de 19de eeuw is even merkwaardig.
Hans Baaij, Amsterdam

Gokgezegde

Na ‘meten is weten’, ‘gissen is missen’ volgt ‘gokken is dokken’.
Marijke Swart Landsmeer

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden