null Beeld Vincent Spiering
Beeld Vincent Spiering

Opinie: ‘Waarom heeft de Taxi Centrale de vriendelijke receptionisten vervangen door een ongeduldige computer?’

Korte brieven

Dit zijn de ingezonden brieven van vandaag. Ook een bijdrage leveren? Lees hier hoe dat kan.

Het Parool

Vaarwel Taxi Centrale Amsterdam

Tot nu toe zijn wij de Taxi Centrale Amsterdam trouw gebleven in de concurrentie met de goedkopere taxi’s van Uber. Maar nu komt aan die trouw een eind. Waarom? TCA heeft de vriendelijke en geduldige receptionisten in de telefooncentrale vervangen door een (goedkopere) computer.

Die computer is uiterst ongeduldig. Geeft men hem bijvoorbeeld een adres op waar men wil worden afgehaald, zoals ‘Bloemgracht 7', dan herhaalt de computerstem dit verkeerd met ‘Bloemgracht 9'. Men kon voorheen tegen een vriendelijke receptioniste roepen: ‘Nee, niet 7 maar 9!’, de nieuwe computer heeft daar geen tijd voor. Die is dan al bezig een chauffeur te zoeken die in de buurt van de Bloemgracht is en op ‘vrij’ staat.

Opnieuw bellen heeft geen zin, want de computer biedt de mogelijkheid van ‘een fout doorgeven’ niet. Zo heeft laatst een TCA-chauffeur voor ons op de IJburglaan bij een adres aangebeld waar men helemaal niet om een taxi gevraagd had.

Toen die chauffeur mij wilde opbellen om te vragen waar hij dan wel moest zijn, zat ik al op een stoel van een mondhygiëniste en had mijn telefoon natuurlijk uitgezet.Die chauffeur heeft mij natuurlijk zitten vervloeken in zijn auto, maar ik kon het echt niet helpen.
Dolph Kohnstamm, Amsterdam

Luxe hotel

Al die mensen, op zoek naar een huis, de protestmars afgelopen zaterdag en dan toch helaas weer het zoveelste luxe hotel.

Ik kan het niet begrijpen, en zie zaterdag met lede ogen hoe de huizen aan de even kant van de Nieuwe Prinsengracht ontruimd worden, terwijl tegelijkertijd een grote protestmars door de stad trekt.

Hoe kan dit? Hoe kan de gemeente hier toestemming voor geven? Wie kan dit uitleggen?
Renée van der Haar, Amsterdam

Peiling GroenLinks

‘Peiling GroenLinks streeft PvdA voorbij’ stond maandag op de voorpagina van Het Parool. Onbegrijpelijk, omdat ik alleen maar negatieve berichten hoor van veel inwoners van Amsterdam. Uit alle delen van de stad, welteverstaan. Zelden zo een regentesk college meegemaakt als in Amsterdam, waar GL mede de dienst uitmaakt. En het ‘Groene’ blijkt zeker niet het voornaamste element in het beleid van GL. Hoe kan het Lutkemeer anders zo verkwanseld worden? Waar wordt zo slecht naar de bewoners geluisterd, worden inspraakprocedures genegeerd en bewust maatregelen getroffen op basis van verkeerde informatie?
Joke van der Klei, Amsterdam

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden