Lezersbrieven

Opinie: ‘Voetbal verbroedert en laat aversie en liefde samensmelten’

Dit zijn de ingezonden brieven van vandaag. Ook een bijdrage leveren? Lees hier hoe dat kan.

Het Parool
null Beeld Getty Images/EyeEm
Beeld Getty Images/EyeEm

‘De nummer 2 van het Eurovisiesongfestival zal de muzikale winnaar zijn’

Zonder maar één noot te hebben gezongen heeft Oekraïne het Eurovisie songfestival gewonnen, althans, dat is de verwachting. Het Eurovisie songfestival blinkt uit door sympathie voor allerlei politiek- en seksegerelateerde zaken, zoals bleek uit de keuze voor Conchita Wurst in 2014, maar het doel van het Eurovisiesongfestival is ook om talent de kans te geven. Kortom, de nummer 2 van het Eurovisiesongfestival zal de muzikale winnaar zijn. Laten we hopen dat deze plek voor S10 is weggelegd, want de eerste plek is reeds vergeven.

Jaap Janse, Ermelo

‘Voetbal verbroedert en laat aversie en liefde samensmelten’

Zondagochtend belde een goede kennis die een kaartje overhad voor Feyenoord-PSV, of ik van dat kaartje gebruik wilde maken. Samen met een vijftal andere Amsterdamse Feyenoordfans, op de goede kennis na allemaal onbekenden voor mij, reden we van de RAI naar de Kuip. Een vraag kietelde me onderweg meer dan ik verwachtte: wil ik dat Feyenoord wint, zodat we de derde plek veiligstellen, of wil ik dat PSV wint, zodat de Eindhovenaren een kampioenschap van Ajax nog kunnen voorkomen?

De vraag werd prangender toen Ajax tot mijn genoegen punten had verkwist in Alkmaar. Mijn liefde voor Feyenoord bleek groter dan mijn aversie voor Ajax, en zo stond ik, en met mij vermoedelijk vele Ajacieden, na een af en toe slaapverwekkende wedstrijd te juichen voor een gelijkspel tussen Feyenoord en PSV, dank zij twee goals van cultheld Cyriel Dessers. Voetbal verbroedert en laat aversie en liefde samensmelten tot gebralde vreugdekreten en zenuwplasjes.

Just Pallandt, Amsterdam

Drukte aanpakken

Ik ben het als horecaondernemer in het Wallengebied volledig eens met Olav Ulrich en Koen Vollaers (Het Hoogste Woord van 5 mei): drastische maatregelen zijn nodig om de binnenstad, met voorop het Wallengebied, in ere te herstellen. Maar dit kan alleen als er echt keuzes gemaakt durven worden.

En daar schort het nu juist aan! De gemeente durft geen harde keuzes te maken, met als recent voorbeeld het zwalkende beleid met betrekking tot het plotselinge intrekken van de tijdelijke terrasvergunningen, vanwege de toegenomen drukte. Puur paniekvoetbal, want iedereen wist dat het weer druk ging worden. Op dit punt had de gemeente de gemoederen onder de bewoners moeten bedaren in plaats van direct door te voeren wat de bewoners het liefste willen.

Mede door dit soort stuiptrekkingen van de gemeente zal mijn vertrouwen in een sterk toekomstig binnenstad beleid niet groot zijn, helaas.

Job Oosting, De Koffieschenkerij

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden