Opinie

Opinie: ‘‘Thuiswerken pakt vooral negatief uit voor de vrouw des huizes’ is een gedateerde insteek’

Dit zijn de ingezonden brieven van vandaag. Ook een bijdrage leveren? Lees hier hoe dat kan.

Het Parool
null Beeld Getty Images/EyeEm
Beeld Getty Images/EyeEm

Reactie hybridewerken

Sorry, maar begrijp ik het nu verkeerd? Thuiswerken pakt vooral negatief uit voor de vrouw des huizes aangezien zij meer zorg- en huishoudelijke taken oppakt, lees ik in het hoogste woord van Janka Stoker.

Deze insteek is gedateerd, aangezien we geen onderscheid meer maken tussen man en vrouw of non-binair. Iedereen is gelijk volgens ons nieuwe normaal. Een vergelijking tussen zorgzame en minder zorg­zame personen is de vergelijking die gemaakt moet worden anno 2021. Kijk uit, discriminatie ligt op de loer!

Bart Meij, Amsterdam

Klimaatrapport

Het VN-klimaatrapport roept bij mij het beeld op van de Titanic die op een ijsschots afkoerst, terwijl de bemanning zich anderhalf jaar lang vooral druk maakt over passagiers die onwel zijn geworden.

Hoog tijd voor een fundamentele verschuiving van de aandacht van beleidsmakers en media: minder corona, meer klimaat.

Peter van der Vlis, Amsterdam

Bijtende snoek

‘Een snoek bijt niet, hij stoot tegen je aan’, zegt expeditieleider en landschapsarchitect De Zeeuw in Het Parool van 9 augustus. Klopt niet, ooit ben ik toch echt gebeten door een snoek.

Op een vroege septemberavond rond 18.30 uur in 2018, besloot ik te gaan zwemmen in de Vecht. Rimpelloos water, doodstil, de schemer begon in te treden. Op een paar meter afstand van de kant, ik had juist aangezet met een paar ferme slagen, voelde ik opeens een felle pijn op de wreef van mijn rechtervoet. Ik wentelde mij op de rug teneinde de voet te inspecteren, er vanuit gaande dat ik tijdens de afzet een stuk oud prikkeldraad of iets dergelijks had geraakt.

Toen ik mijn voet boven water trok, zag ik een rij (na latere telling bleek: 11 stuks) flink bloedende gaatjes in hoefijzervorm met een diameter van circa 2,5 centimeter. Het gerucht van de aard van mijn verwonding waarde toen snel rond in mijn woonplaats en al spoedig werd ik benaderd door het lokale radiostation en de dito krant.

Er kwamen twee doorgewinterde vissers aan te pas plus een bioloog. Twijfel uitgesloten: het betrof een beet van de snoek. Op de locatie waar ik was gebeten bleek tien dagen eerder een snoek gevangen te zijn van 112 centimeter lengte. Het beest was gelukkig teruggezet in de Vecht door zijn verschalker.

Later begreep ik dat snoeken territoriumdieren zijn die ‘hun’ gebied controleren en van onderen naar boven jagen onder tegenlicht. Ook begreep ik dat ieder jaar in Nederland wel een of twee zwemmers door snoeken gebeten worden. De bijtplek op mijn voet is goed geheeld maar het bleef een rode plek.

Daan van den Wall Bake, Weesp

Parkeren op de gracht

Als binnenstadbewoner kan ik het plan om alle parkeerplaatsen op de Herengracht te schrappen alleen maar toejuichen.

En waarom alleen de Herengracht? Ik heb nooit kunnen begrijpen waarom een historische binnenstad zo veel auto’s toestaat. Bovendien zou dit aanslaan bij een nieuw klimaatbeleid waarbij we de uitstoot van uitlaatgassen drastisch verminderen.

Frank Scimone, Amsterdam

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden