Opinie: ‘Studenten hebben het niet te druk, ze hebben te veel afleiding’

Dit zijn de ingezonden brieven van vandaag. Ook een bijdrage leveren? Lees hier hoe dat kan.

Het Parool
null Beeld Getty Images/EyeEm
Beeld Getty Images/EyeEm

‘Studenten hebben het niet te druk, ze hebben te veel afleiding’

‘Druk studenten te hoog’ meldde Het Parool vrijdag. In april 1947 kwam ik van de ambachtsschool en ging ik in de bouw werken als timmerman: in het begin 48 uur en later 45 uur per week en dus ook op zaterdag tot 13.00 uur. Pas in 1962 werd de vrije zaterdag in de bouw ingevoerd.

Vanaf het eerste moment ging ik ook naar de avondopleiding, ik studeerde aan de avond-hts in Rotterdam. In 1957 kreeg ik het diploma. Tien jaar dus, met een voltijds baan. Wat nou druk te hoog? Er had boven dat artikel beter kunnen staan: ‘studenten hebben te veel afleiding en komen daardoor aan het eigenlijke studeren niet toe’.
Kor J. Terleth, Amstelveen

‘Hoe zit het met besmettingen in kerken en moskeeën?’

Het artikel Ingeënt en toch weer terug bij af in Het Parool van zaterdag verduidelijkt veel. Toch zou ik er graag een paar onderzoeksvragen aan toevoegen. Zoals: wat is de invloed op de besmettingsgraad van religie zoals bedreven in kerken en moskeeën? Wat is de invloed op de besmettingsgraad van wijken waar mensen zich niet of weinig laten vaccineren? Welk percentage ic-bedden wordt bezet door mensen uit deze groepen?

Het zijn lastige vragen zijn die zouden kunnen stigmatiseren, maar daar staat het simpele spreekwoord ‘Zachte heelmeesters overbelasten de zorg’ tegenover.
Rien Visscher, Den Haag

‘Kunnen kinderen nog wel kind zijn?’

Corona, wat een ellende. Veel kinderen moeten regelmatig in quarantaine terwijl ze niet ziek zijn . Ze missen verjaardagen, schoolreisjes en straks misschien ook Sinterklaas en kerst. Dat is ze bijna niet uit te leggen en al helemaal niet aan kinderen met een beperking.

Waarom hoor ik niets over coronacheck bij kerken, moskeeën en vooral demonstraties? Hier zijn de grootste groepen ongevaccineerden bij elkaar vanuit principe of onwetendheid. Vrijheid van demonstratie en van geloofsuiting worden gebruikt als kapstok om niet aan regels te hoeven voldoen. Waar is het recht op onderwijs en de mogelijkheid om kind te zijn gebleven?
Marjolijn Sluiter, Amsterdam

‘De Jonge, geef het stokje over aan artsen Girbes en Levie’

Nederland wordt langzaam maar zeker opgedeeld tussen gevaccineerden en ongevaccineerden. Het grootste probleem is niet het vaccin, want dat doet zijn werk. Het grootste probleem is ook niet het aantal ongevaccineerden, maar het grootste probleem zijn Hugo de Jonge, Diederik Gommers en Ernst Kuipers. Zij hebben volledig gefaald als het gaat om uitbreiding van de ic-capaciteit. Gommers dacht dat de ic-verpleegkundigen zich zouden gaan vervelen.

We hebben nu behoefte aan bestuurders die willen werken aan creatieve, innovatieve, suboptimale alternatieven voor het huidige beleid waarbij wordt vastgehouden aan bureau­cratische zorgprotocollen. Het wordt tijd voor de Amsterdamse artsen Armand Girbes en Marcel Levi om het stokje over te nemen van de Rotterdammers De Jonge, Gommers en Kuipers.
Ronny van de Water (gevaccineerd), Amsterdam

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden