null

Lezersbrieven

Opinie: ‘Oplossingen voor geluidsoverlast? Kijk niet naar ons in Rotterdam’

Beeld Getty Images/EyeEm
Het Parool

‘Raar, de onrust van Tokio om besmettingen?’

Tokio maakt zich grote zorgen over het toenemende aantal covid-besmettingen dat nu al gegroeid tot meer dan drieduizend per dag. Paniek alom. Tezelfdertijd heerst in Nederland grote tevredenheid omdat het aantal besmettingen er de laatste dagen flink is geslonken, tot rond de vierduizend per dag.

Dat is toch bijna anderhalf keer zo veel als in Tokio, maar ja, Tokio is een stad en bij ons gaat het om een heel land. Alleen, het aantal inwoners van Tokio is ruwweg net zo groot als dat van heel Nederland!

Ra, ra… Of liever: raar!
Kees Ruig, Malden

‘Maar wat is de oplossing, Theo?’

Ik ben het helemaal eens met de analyse van Theodor Holman over de Gooise jongens die Carlo op Mallorca in elkaar trapten en over de jongens die het gezicht van Frédérique in elkaar sloegen.

Alleen jammer dat hij en ook ik niet een oplossing weten hoe dit kan worden voorkomen.
Henk Penseel, Naarden

‘Oplossingen voor geluidsoverlast? Kijk niet naar ons in Rotterdam’

In Het Parool van woensdag lees ik de brief van Petra Schaap over brullende motoren en auto’s die haar en anderen uit de slaap houdt. Klagen bij de gemeente Amsterdam biedt geen soelaas. In arren moede raadt mevrouw Schaap de driehoek van burgemeester, politie en justitie aan nou eens een voorbeeld te nemen aan Rotterdam en tot actie over te gaan.

Pardon, als ervaringsdeskundige wonend langs de drukste weg in Rotterdam Blijdorp kan ik stellen dat er maar één remedie tegen de overlast is: ramen dicht en ook bij 33 graden toch proberen te slapen.

Helaas, aan verkeersexperimenten in Rotterdam geen gebrek. Verkeerslichten die als proef ‘bij regen voor fietsers meer groen’ geven – ik heb het nog niet ervaren, net zo min als het effect van de Rotterdamse geluidsflitser waar mevrouw Schaap over schrijft.

Het gras is bij de buren altijd groener, maar het Rotterdamse gras is niet groener dan dat in Amsterdam.
Ronald van der Meer, Rotterdam

‘Het water staat ons gedwongen ongevaccineerden aan de lippen’

Tot steun van Jenneke Kievit in Het Parool van woensdag: er zijn meer onvrijwillig niet-gevaccineerden die veroordeeld zijn tot voortdurende zelfisolatie vanwege hun medische toestand. Ik ben helaas een van hen.

Het moment is aangebroken dat wij de publiciteit moeten zoeken, omdat het water ons aan de lippen staat.

Ik heb hulp gezocht bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu, mijn huisarts, bloedbank Sanquin, maar onderzoeken kosten tijd en betekenen geduldig maandenlang wachten.

Het geduld was opeens voorbij toen een buurvrouw gisteren zei: “Het is asociaal hoor, dat je zonder vaccinatie anderen besmet.” En een vriendin: “Doe een bord op je rug dat je niet gevaccineerd bent als je de stad ingaat.” Over asociaal gesproken.
Joke Dijkstra, Amsterdam

‘Maak rattengif’

De gemeente Amsterdam zou ook de universiteit Wageningen kunnen vragen een speciaal en doeltreffend rattengif te maken.
Robert Couprie, Zwolle

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden