Lezersbrieven

Opinie: ‘Ook mannen kunnen slachtoffer zijn van seksueel grensoverschrijdend gedrag’

Dit zijn de ingezonden brieven van vandaag. Ook een bijdrage leveren? Lees hier hoe dat kan.

Het Parool
null Beeld Getty Images/EyeEm
Beeld Getty Images/EyeEm

‘Ook mannen kunnen slachtoffer zijn van van seksueel grensoverschrijdend gedrag’

Dankzij een nieuwe wet in Spanje hoeven slachtoffers van verkrachting niet te bewijzen dat ze zich verzet hebben. Goed nieuws. De minister van gelijkheid in Spanje, Irene Montero, maakte wel de fout die velen maken, door alleen vrouwen te noemen in haar bijdrage over deze wet. Dat voornamelijk vrouwen het slachtoffer zijn van seksueel grensoverschrijdend gedrag betekent niet dat het niet bij mannen voorkomt. De wet zal ook mannen helpen, maar pijnlijk dat de minister het enkel over vrouwen had.
Just Pallandt, Amsterdam

‘Mijn complimenten voor het Groote Museum’

Zondag heb ik voor het eerst in tijden een fantastische museumdag gehad. Het Groote Museum overtrof alle verwachtingen. Nu kan het aan mijn niet-academische opleiding liggen, maar ik als autodidact werd blij verrast door de losse en benaderbare wijze van communiceren en tentoonstellen. Mijn complimenten voor de bedenker en uitvoerders hiervan. Ik begrijp Pieter Lagerwaards reactie wel hoor (HHW dinsdag 31 mei), een museum als dit is als een middelpunt zonder omtrek, iets wat voor sommige mensen die kaders nodig hebben lastig te bevatten is.
I.J. Schaap, Alkmaar

‘Reizen met de tram wordt voor mij en anderen een gevaarlijke onderneming’

Ik loop met een rollator en maak regelmatig gebruik van de tram. Wat ben ik opgelucht als er een tram komt met de volgende inrichting: vlak tegenover de ingang de conducteursbalie en rechts daarnaast de rode ‘invalidenstoeltjes’ met plaats voor de rollator en een stang waaraan ik me kan optrekken. Heb ik geluk dat er een conducteur aanwezig is, dan kan ik hem vragen om wat extra tijd bij het uitstappen. Heel plezierig allemaal.

Nu zijn er ook nieuwe trams. Wat moet de ontwerper van het interieur met de zwart-grijze zitplaatsen gedacht hebben? ‘O ja, er moeten ook plaatsen komen voor mensen die slecht ter been zijn en voor zwangeren. Voor hen maak ik rode stoeltjes en die plaats ik achter het draaiplateau.’

En zo wordt het reizen met de tram voor mij en anderen een gevaarlijke onderneming. Eerst een plek vinden voor rollator, die op de rem zetten en dan op weg gaan naar de zitplaats verderop. Inmiddels rijdt de tram al. Een conducteursbalie is er niet meer, dus niemand die de bestuurder kan waarschuwen even met rijden te wachten. Hoeveel valpartijen zal dit opleveren? Heeft niemand hierover nagedacht?
Herma Nijhuis, Amsterdam

‘Ome Bernhard heeft vast nog wel een huis voor Amalia’

Amalia gaat in Amsterdam studeren
Iedereen gelukkig, paps en mams ook blij
Naar een kamer hoeft zij niet op zoek
‘Ome’ Bernhard heeft vast nog wel een niet zo dure voor haar vrij
Frans van Vuuren, Diemen

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden