Opinie

Opinie: ‘Medvedev deelname aan Wimbledon ontzeggen is niets minder dan kwaadaardige discriminatie’

Dit zijn de ingezonden brieven van vandaag. Ook een bijdrage leveren? Lees hier hoe dat kan.

Het Parool
null Beeld Getty Images/EyeEm
Beeld Getty Images/EyeEm

‘Medvedev deelname aan Wimbledon ontzeggen is niets minder dan discriminatie’

Op dit moment is Daniil Medvedev de op een na beste tennisser ter wereld. Toch mag hij niet meedoen aan het meest prestigieuze tennistoernooi dat er is, het Londense Wimbledon. Simpelweg omdat hij een Rus is. Of hij Poetins verschrikkelijke acties nou steunt of niet, en wat de gevolgen zijn van het openlijk niet-steunen van Poetin voor zijn familie in Rusland, het doet er niet toe voor de organisatie van Wimbledon. Het is niets minder dan kwaadaardige discriminatie.

Medvedev had onder neutrale vlag kunnen spelen, zoals dat ook bij de Olympische Spelen gebeurt. Tennissers uit Belarus mogen ook niet komen, het is soortgelijke kwaadaardige discriminatie. Tennissers worden verantwoordelijk gehouden voor de daden van de nare narren aan de top. De organisatie van Wimbledon maakt een dubbele fout, voordat de eerste bal over het net is geslagen.
Just Pallandt, Amsterdam

‘In de Watergraafsmeer ligt een club. Meer dan 100 jaar oud en nooit gefuseerd’

In de Watergraafsmeer ligt een club. Meer dan 100 jaar oud en nooit gefuseerd. Jaren speelde die in de marge van het Amsterdamse amateurvoetbal, maar de laatste jaren gaat het ongelofelijk goed. Goede trainers zorgden voor een opmars die afgelopen maandag leidde tot promotie naar de eerste klasse. Al jaren zoek ik in de korte berichten in de sportkatern naar een klein beetje erkenning voor deze mijlpaal. De oude club van onder andere Louis van Gaal verdient toch minstens een kleine felicitatie in ons aller Parool. Hierbij namens mij felicitaties aan de spelers, trainer en iedereen die SV De Meer een warm hart toedraagt.
Sander Vriens, Amsterdam

‘Het verbaast me niets dat vrouwen nog steeds een ondergeschikte rol spelen bij Talpa Netwerk’

Het verbaast me niets dat vrouwen nog steeds een ondergeschikte rol spelen bij Talpa Netwerk. In Het Parool van 7 juni staat een advertentie voor De Bonanza met een afbeelding van Rob Stenders. Hij presenteert het programma bij Radio Veronica kennelijk alleen. Naast hem staat een anonieme vrouw afgebeeld, haar naam wordt niet genoemd.

Dient Caroline Brouwer hier alleen als opvulling van het beeld of is ze daadwerkelijk medepresentator van het programma? Het Parool heeft altijd een een grote mond over micro-agressiviteit maar beeldt naar mijn teleurstelling nog steeds dit soort advertenties af.
Cees Schumacher, Amsterdam

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden