PlusBrieven

Opinie: ‘Maak in Zuidastoren The Rock duizenden studio’s voor naar woonruimte snakkende Amsterdammers’

Dit zijn de ingezonden brieven van vandaag. Ook een bijdrage leveren? Lees hier hoe dat kan.

Het Parool
null Beeld Getty Images/EyeEm
Beeld Getty Images/EyeEm

‘Richt leeg Zuidasgebouw in als woontoren’

Wat een prachtig nieuws. Zuidastoren The Rock, met 120.000 vierkante meter vloeroppervlak, komt vrij. Zorg voor slimme indelingen, goede ventilatie en lichtinval en er kunnen duizenden studio’s voor onze naar woonruimte snakkende Amsterdammers worden ingericht. Wel even iets doen aan die huur van 489 euro per vierkante meter per jaar, maar met het nieuwe normaal van thuiswerken zal die prijs sowieso fors gaan dalen.
Rick Veltman, Amsterdam

‘Hoe een woning onbetaalbaar wordt? Kijk naar het puntensysteem’

Zaterdag was in Het Parool te lezen hoe een woning onbetaalbaar wordt. Over de invloed van de WOZ-waarde op het puntensysteem ken ik een sterk voorbeeld. Mijn zoon woont in een sociale huurwoning van 24 vierkante meter, gebouwd rond 1985, de Jan Schaefertijd. In de gegevens zie ik aan ‘normale’ punten: woonruimte: 36, verwarming 8, toilet: 3, aanrecht: 7. De woning is goed onderhouden, het energielabel telt 28 punten. Bij elkaar 84 punten. O nee, de WOZ-waarde komt er nog bij: 69 punten in het prijspeil van 2017 (€213.000), waardoor je uitkomt op 153. Nu de WOZ-waarde weer stevig gestegen is, zit deze tweekamerwoning met plat betonnen dak in de vrije sector. Jawel, Kinkerbuurt.
Eric Roodnat, Amsterdam

‘Ook linkse partijen stemden in met het puntensysteem’

In Het Parool van maandag schrijft John de Bont (Het Hoogste Woord) dat minister Stef Blok verantwoordelijk was voor het wijzigen van het puntensysteem voor huurwoningen. Dat is slechts een deel van de waarheid. De PvdA, GroenLinks en D66 hebben hiermee ingestemd. Maar natuurlijk hebben ze er geen actieve herinnering aan tijdens debatten en verkiezingscampagnes.
Ton Jacobs, Amsterdam

‘Liever feesten dan wonen?’

Het is opmerkelijk dat het woonprotest in Amsterdam nog niet de helft van het aantal betogers trekt van het festivalprotest Unmute Us. Liever feesten dan wonen blijkbaar. Of is dat te kort door de bocht?
Marc de By, Abcoude

‘Het Parool loopt achter de rest aan’

Pfff, ik dacht dat mijn krant een eigenwijze krant was. Niets is minder waar; de krant loopt dus achter de rest aan. De argumentatie lijkt me een schoolvoorbeeld van wensdenken. In de ochtend is er al volop keuze aan kranten. Daarbij gaat de directie er kennelijk van uit dat de lezers van Het Parool de hele ochtend de tijd hebben om de krant te lezen en de rest van de dag op hun smartphone te zitten om het nieuws tot zich te nemen. Maar veel mensen werken gewoon overdag. Dit nieuwe Parool lees je dus pas aan het eind van de dag. Vol met nóg ouder nieuws dus.
Alexander Plas, Naarden

‘Ik ben blij: de krant wordt weer actueel’

Geweldig idee! Inderdaad is het nieuws uit de krant vaak al oud na het lezen van nieuws op mijn smart­phone en berichten via de radio. Maar ik wil mijn Parool niet missen, dus nam ik dat maar voor lief. Maar ik ben blij dat mijn Parool vanaf 2022 een ochtendkrant zal worden en weer helemaal actueel zal zijn.
Paula Boersma, Bussum

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden