Lezersbrieven

Opinie: ‘Is omroep WNL niet net zo bedenkelijk als de eenzijdige, ultrarechtse pulp van ON?’

Dit zijn de ingezonden brieven van vandaag. Ook een bijdrage leveren? Lees hier hoe dat kan.

Het Parool
null Beeld Vincent Spiering
Beeld Vincent Spiering

‘Is omroep WNL niet net zo bedenkelijk als de eenzijdige, ultrarechtse pulp van ON?’

Dat Margo Smit, de ombudsman van de publieke omroep, Ongehoord Nederland onder de loep heeft genomen is volkomen terecht. Zulke journalistieke bagger onder het mom ‘nieuws’ verdient geen euro ondersteuning uit de publieke kas. Doorvragen, een belangrijke journalistieke deugd, is er aan de desk van ‘Ongehoord Nieuws’ zelden bij.

Maar ook Het Parool (23 september 2022) schoot tekort in het interview met de ombudsman. Waarom werd haar niet gevraagd of het gedrag van de veel grotere omroep WNL niet net zo bedenkelijk is als de eenzijdige, ultrarechtse pulp van ON? Er gaat vrijwel geen dag voorbij of bij Goedemorgen Nederland zit zonder enige tegenspraak een VVD’er te kwaken. Dikwijls zelfs twee tegelijk, zoals recentelijk Cora van Nieuwenhuizen en Han ten Broeke.

De publieke kas opentrekken voor dagelijks twee uur VVD Ontbijt TV is misschien nog wel zorgwekkender dan twee keer per week een half uurtje ultrarechtse kletskoek.
Geert Dales, Amsterdam

‘Terwijl meneer Spaargaren dol wordt van klokgelui, worden Oekraïners dol van raketinslagen’

Ach gut, meneer Spaargaren wordt dol van wekelijks 15 minuten klokgelui (Het Parool, 23 september). Maar de inwoners van Oekraïne worden nu al maandenlang dagelijks dol van bom- en raketinslagen. Daar worden wij hier wekelijks aan herinnerd.
Janny Jansen, Amsterdam

‘Geef mij de oprechte verbazing van Hicham El Ouahabi maar’

In een krachtige brief (Het Parool, 22 september) verbaast Hicham El Ouahabi zich terecht over het uitblijven van wereldwijde protesten en demonstraties naar aanleiding van de dood van een 22-jarige Iraanse vrouw in Teheran. Een dag later lees ik dat volgens Irandeskundige Paul Aarts (Het Parool, 23 september) de discussie aldaar helemaal niet over religieuze kledingvoorschriften gaat. Het benadrukken van het hoofddoek-issue in het Westen is volgens hem namelijk ingegeven door het kijken ‘door een islamofobe bril’. Vrouwen mogen daar zelfs autorijden en ‘werkelijk overal werken’, benadrukt hij.

Bij het artikel staat een foto met drie protesterende Iraanse vrouwen bij de ambassade in Istanboel, alledrie met onbedekt hoofd. Een van de vrouwen heeft haar paardenstaart afgeknipt, een ander houdt een papier omhoog met de tekst: The Islamic Republic must be destroyed.

De redenering van Aarts volgend, zijn dit hoogstwaarschijnlijk islamofobe vrouwen die net als wij in het Westen door een specifieke bril naar Iran kijken. Geef mij de oprechte verbazing van Hicham El Ouahabi maar.
Dickjan Lust, Amsterdam

‘Het is niet ‘KWh’, maar ‘kWh’ en dat is niet onbelangrijk’

In Het Parool (21 september) wordt het begrip ‘kilowattuur’ met de afkorting ‘KWh’ aangeduid. Dit moet ‘kWh’ zijn.

Het lijkt onbelangrijk, maar dat is het niet. Zo is de chemische formule van koolstofmonoxide ‘CO’, terwijl ‘Co’ het symbool is voor het element kobalt. Zeker een krant als Het Parool moet voorkomen dat de generatie na ons termen als ‘Donald Duk’ of ‘Mikkie Maus’ als normaal accepteert.
Ir. A. Houtepen, Breda

‘Artis verbouwt, en tóch betaal je dezelfde hoge toegangsprijs’

Ik bezocht vandaag Artis met mijn kleinkinderen. Ik had ze voorbereid op bezoek aan het magnifieke aquarium. Dat bleek gesloten vanwege verbouwing. En nog zo wat verblijven waren dicht. Ik betaalde wél dezelfde hoge toegangsprijs. Niet zo netjes van Artis.
Henk J. Licher, Amsterdam

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden