Lezersbrieven

Opinie: ‘Is dit dan de persoonlijke war on drugs van Halsema?’

Dit zijn de ingezonden brieven van vandaag. Ook een bijdrage leveren? Lees hier hoe dat kan.

Het Parool
null Beeld Getty Images/EyeEm
Beeld Getty Images/EyeEm

‘Is dit dan de persoonlijke war on drugs van Halsema?’

Wat is er aan de hand met burgermeester Halsema die in haar strijd tegen coffeeshops nu wel heel ver gaat. Is dit haar persoonlijke war on drugs? Gaat ze mee met de criminalisering van de softdrugs, gelijk CDA en VVD? Ik had toch echt wel wat meer inzicht van haar verwacht. Kijk naar al de mensen die er verstand van hebben, dikwijls uit de praktijk, en zij verhardt steeds meer in haar standpunten. Waarom? Hebben we hier te maken met de nieuwe Nancy Reagan van GroenLinks en wat heeft dit nog met links te maken?

Sjaak Drijver, Amsterdam

‘Personeelstekorten? Dwing pensionado’s niet te stoppen met werken’

In het televisieprogramma Generatie Next werd donderdag de krapte op de arbeidsmarkt ter sprake gebracht. Er werd een mogelijke deeloplossing genoemd: het opnieuw in dienst nemen van pensionado’s. Ik vind hier iets van, en wel het volgende:

Een tijdje geleden beëindigde mijn werkgever, een grote gemeente, mijn dienstverband omdat ik de pensioengerechtigde leeftijd had bereikt. Ik wilde absoluut niet stoppen met werken, want ik deed dat naar behoren en met graagte. Dat er méér mensen zijn zoals ik lijkt me geen al te boude veronderstelling.

Het zou dus zomaar kunnen dat personeelskrapte voor een deel wordt veroorzaakt door starre werkgevers zelf, die oudere werknemers reduceren tot een wegwerpartikel en daarmee bovendien hun bedrijfskapitaal, namelijk kennis, achteloos weggooien.

Peter van Straalen, Amsterdam

‘Nu horen we laconiek dat tramlijnen NIET rijden’

Reken maar dat ik niet de enige ben die zich opwindt over het GVB, en dan in het bijzonder over de hel die het vervoersbedrijf momenteel maakt van de Rozengracht. Lijn 14 werd ons al eerder door de neus geboord. Nu horen we laconiek dat de lijnen 13 en 17 – onze enige lijntjes met bij voorbeeld het Centraal Station – daar tot 27 juli niet rijden, gewoon NIET rijden.

Als je een routesuggestie vraagt, zeggen ze doodgemoedereerd dat je vanuit de Jordaan kunt lopen naar de N.Z. Voorburgwal, halte Paleisstraat. Door de woestenij daar dan hè. Je zult maar invalide zijn, of erg moe of met een kind aan je hand, of alles tegelijk.

Over de vraag hoe mijn vriendin (79) vanaf het CS bij mij, hartje Jordaan, moet komen, hebben we het dan maar niet. En een beetje service? Een busje dat je vanaf het CS naar de kop van de Rozengracht brengt? Nee, daar doet het GVB niet aan. Fijne jongens daar.

Rob Spel, Amsterdam

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden