Opinie

Opinie: ‘Hoe zouden jongeren reageren als pensionado’s zich gaan bemoeien met de studiebeurs?’

Dit zijn de ingezonden brieven van vandaag. Ook een bijdrage leveren? Lees hier hoe dat kan.

Het Parool
null Beeld Getty Images/EyeEm
Beeld Getty Images/EyeEm

‘De verdwijnende tramhalte bij het VUmc wordt gemist’

Naar aanleiding van de ingezonden brief van Willy Klinkenberg wil ik reageren op een verdwijnende halte: tram 25 (was 51) stopte bij de De Boelelaan. Hierdoor was de afstand naar het VUmc niet zo ver. Als lopen moeilijk gaat, hoefde je alleen maar de kruising over te steken om daar tram 16 of 24 te nemen om bij het ziekenhuis te komen. Nu moet je uitstappen bij de A.J. Ernststraat en dat is een lang stuk lopen. Er is een halte op de Parnassusweg gekomen en die wordt nauwelijks gebruikt. Elke keer dat ik in de tram zit verbaas ik mij over deze laatste halte. Waarschijnlijk heeft het GVB gedacht dat mensen hier zouden uitstappen om naar de metro of trein te gaan, maar iedereen stapt op de eindhalte uit.

Dini van Aalst, Amstelveen

‘Je neemt niet voor de lòl de beslissing om alles achter te laten’

Ik ergerde me weer groen en geel aan de ongenuanceerde uitlatingen van de PVV over asielzoekers. Zij zouden alleen maar op onze uitkeringen afkomen en onze samenleving willen kapotmaken. Volgens Tweede Kamerlid Fleur Agema hebben asielzoekers hier niets te zoeken. Ik ben taalcoach van zeven mensen uit diverse landen. Via de beeldtelefoon van WhatsApp bied ik hen taalondersteuning. En ik herken in de verste verte niet bij hen de wens om onze samenleving kapot te maken! Het zijn zeer gemotiveerde mensen. Een man uit Jemen zei kort geleden, dat hij, als het weer veilig was in het land, morgen zou teruggaan. Je neemt niet voor de lòl de beslissing om alles achter je te laten en een onzekere toekomst tegemoet te gaan! Ik vind dat iedereen het recht heeft op vrede en welvaart. Niet alleen maar zij die het geluk hadden om in een land dat vrede kent geboren te worden. De contacten met deze mensen vind ik een verrijking. Wij kunnen veel van hen leren.

Aafke Klopman, Leeuwarden

‘Hoe zouden jongeren reageren als pesionado’s zich gaan bemoeien met de studiebeurs?’

Wat geweldig dat het ABP zijn beleggingen in fossielen brandstoffen gaat afbouwen. Wat mij echter verbaasd is dat de actiegroep die zich hier jaren hard voor gemaakt heeft voor het merendeel bestaat uit jongeren, die nog geen pensioen ontvangen. Ik vraag mij dan ook af hoe zij zouden reageren als pensionado’s zich nu eens gaan bemoeien met de studiebeurs. En zich dan hard gaan maken om dit een lening te laten blijven in plaats van hier verandering in aan te brengen.
J.M. Wolzak, Weesp

‘Energiecompensatie doneren aan de voedselbank is als water naar de zee dragen’

Ik las in Het Hoogste Woord dat mevrouw Trudy Franc het geld wat zij zal krijgen van de energiecompensatie wil doneren aan de voedselbank. Op 4 juli kopte Het Parool ‘Voedselbank rijker dan ooit’. Het lijkt mij water naar de zee dragen. Het Parool zelf heeft betere oplossingen. Zie de zaterdagkrant ‘Amsterdammer helpt Amsterdammer’ of ook mooi: de Witte Bedjes. Het is maar een suggestie.

Paul Bakker, Almere

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden