Opinie

Opinie: ‘Hoe kan het dat Knapen minister van Buitenlandse Zaken wordt?’

Dit zijn de ingezonden brieven van vandaag. Ook een bijdrage leveren? Lees hier hoe dat kan.

Het Parool
null Beeld Getty Images/EyeEm
Beeld Getty Images/EyeEm

‘Onder welke stoeptegel heeft Rutte non-valeur Knapen opgeduikeld?’

Ben Knapen naar Buitenlandse Zaken – nee maar. Dezelfde Ben Knapen die als lid van de raad van bestuur van PCM medeverantwoordelijk was voor het wanbeleid aldaar. Waardoor de roofridders van inves­teringsfonds Apax het hele mediaconcern leeg konden eten en onder meer Het Parool naar de rand van de afgrond werd geleid. Voor bewezen diensten kreeg de beste man 1,5 miljoen mee.

Ooit al op onduidelijke gronden staatssecretaris geworden van BuZa en nu dus minister. Benieuwd onder welke stoeptegel Mark Rutte deze non-valeur heeft opgeduikeld.
Marco Bakker, Amsterdam

‘Remkes moet docu ‘Allen tegen de staat’ tonen bij volgende praatsessie’

Ik hoop dat de heer Remkes bij zijn volgende praatsessie vooraf de documentaire Alleen tegen de staat over de toeslagenaffaire laat zien. Kijken of de politici dan nog steeds roepen: Een gaaf landje! En of zij nu wel de urgentie van handelen zien.
R. Boelens, Ter Aar

‘Mark, het is nog niet te laat om op te stappen’

Mark Rutte zegt te begrijpen dat ‘het volk’ minder vertrouwen heeft in de politiek. Waar verschillende ministers en fractieleiders hun verantwoordelijkheid namen door afstand te doen van hun functie, is Mark Rutte blijven zitten. Naar mijn mening wil hij niet begrijpen dat juist hij de oorzaak is van het afgenomen vertrouwen. Of staat hem niet meer helder op het netvlies wat zich heeft afgespeeld het afgelopen halfjaar?

Mark, beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald. Het is nog niet te laat om op te stappen. Kondig het aan tijdens de Algemene Beschouwingen. Het zal je respect opleveren. Ik zeg doen, je krijgt er geen spijt van.
Frans van t Hull, Amsterdam

‘Column van Johan Fretz over coronapas is een gotspe’

Johan Fretz noemt de coronapas in zijn column van 18 september een gotspe omdat de grondrechten van het individu worden aangetast. Maar hij legt niet uit waarom die rechten zwaarder wegen dan de rechten van kwetsbare mensen die niet gevaccinneerd kunnen worden, of hoe zij moeten worden beschermd. Niemand hoeft zich te laten vaccineren, maar die keuze heeft uiteraard consequenties. Ik ben het vaak met hem eens, maar wat mij betreft is deze column een gotspe.
Pieter-Bas de Bruijn, Amsterdam

Parkeerprobleem

En waar parkeren ouders woonachtig in de Overzeggestraat bij uitwedstrijden van hun kinderen?
Rob Bosman, Amsterdam

‘Tata kan gewoon deelnemen aan CO2-opslagplan’

Nu een van de deelnemers lijkt af te vallen, wordt het CO2-opslagplan voor de regio Amsterdam gestopt, ondanks de ruime subsidie die voor de uitvoering beschikbaar is. Weer blijkt de aanpak van de klimaatcrisis meer iets van mooie woorden dan van daden. Tata is voornemens om later waterstof te gebruiken voor zijn ijzerproductie. In de tussentijd worden kolen vervangen door aardgas.

Dat aardgas kan ook benut worden om in waterstof om te zetten met afvang en opslag van CO2, de zogenoemde blauwe waterstof. Zo kan Tata blijven deelnemen aan het CO2-opslagplan. Blijkbaar is die mogelijkheid niet of nauwelijks onderzocht.
Roland Haffmans, Amsterdam

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden