Opinie: ‘Het aller-, allerslechtste was het publiek, dat de spelers van Ajax totaal in de steek liet’

Dit zijn de ingezonden brieven van vandaag. Ook een bijdrage leveren? Lees hier hoe dat kan.

Het Parool
null Beeld Vincent Spiering
Beeld Vincent Spiering

Stel verwende kinderen

Ajax was niet best, dat was duidelijk. En Schreuder vond het ook nu weer niet nodig om iets recht te zetten in de rust. Maar de aller-, allerslechtste man was de twaalfde man, het publiek. Als een stel verwende kinderen dat hun zin niet krijgt de spelers totaal in de steek laten. Kennelijk die ‘90 minuten lang, voor onze club uit Amsterdam’ op slag compleet vergeten. Three Little Birds, als Ajaxlied opgedoken in sportief écht dramatische tijden, ook vergeten. En dan ook nog eens tekeergaan tegen de man die Ajax vrijwel uit het niets omhooggetrokken heeft, we weten allemaal wie dat is toch? Wat een sof.
Jeroen Bos, Amsterdam

Waarom moet groente ingeblikt worden?

De conservenfabrikanten stoppen tijdelijk met hun productie (Het Parool, 4 oktober). Een potje groente of appelmoes van onder andere HAK wordt door de gasprijzen te duur. De fabrikanten willen steun van de overheid.

Je kunt je afvragen waarom groente en fruit ingeblikt en ingepot moet worden. Laat de boeren verse groente verkopen op de markt en laat de groenteboer weer terugkeren in de winkelstraat. Het scheelt veel energie en is beter voor het milieu. Zo zijn er minder vrachtauto’s op de weg. En het is goedkoper. Bovendien worden de boeren dan niet financieel uitgeknepen door een multinational.

In veel gezinnen zal men dan wel weer moeten leren groente te koken. Maar dat is ook winst.
Tom Heijnen, Amsterdam

Schoonmaken

Piet Adema, de nieuwe minister van Landbouw, was voorzitter van Schoonmakend Nederland. Dan ben je dus voorbereid op deze ministerspost. De humor is nooit ver weg.
Colin Jones, Amsterdam

Favoriet

Gert-Jan Segers, leider van de ChristenUnie, vindt Piet Adema zijn favoriete kandidaat om minister van Landbouw te worden (Het Parool, 4 oktober). Logisch, zo’n hart onder de riem voor een nieuwe bewindspersoon, maar ik vraag me wel af waarom Henk Staghouwer dan eerst op deze functie benoemd moest worden.
Rudy Schreijnders, Maarssen

Geef ambtenaren 40 uurscontracten

Er is door de vergrijzing een groot tekort aan personeel. De grootste werkgever van Nederland, de Rijksoverheid, kan dat probleem verkleinen. Bij de vergrijsde overheid staan duizenden vacatures open. Maar ambtenaren hebben een contract voor maximaal 36 uur. Geef alle ambtenaren de mogelijkheid tijdelijk 40 uur te werken en dan vervallen automatisch veel vacatures. De overheid concurreert dan niet of minder met het bedrijfsleven.

Je kunt het ook nog uitbreiden naar gemeenten, provincies en instellingen die financieel van de overheid afhankelijk zijn. Door het te gieten in een tijdelijke constructie kan je er bij een oplopende werkeloosheid weer snel van af. Het is een snelle en zelfs goedkope oplossing.

A.H. Jacobs, Amsterdam

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden