Lezersbrieven

Opinie: ‘Gratis tampons lossen de échte armoede niet op’

Dit zijn de ingezonden brieven van vandaag. Ook een bijdrage leveren? Lees hier hoe dat kan.

Het Parool
null Beeld Vincent Spiering
Beeld Vincent Spiering

Gratis menstruatieproducten

Een meerderheid van de Tweede Kamer wil dat menstruatieproducten gratis worden (Het Parool, 7 december). Wat is het volgende? Paracetamol tegen menstruatiepijn, of pleisters bij een wond? Want ook dat zijn allemaal zelfzorgproducten die je zelf moet betalen.

Wanneer je onvoldoende inkomen hebt om maandelijks tampons of maandverband te kopen, mankeert er iets aan je uitgavenpatroon of je bent echt heel arm, maar in dat geval betwijfel ik of je daarmee geholpen bent. Dan heb je weliswaar gratis tampons, maar de échte armoede is daarmee niet opgelost.
Ilona Dekker, Nieuwegein

Gas niet afsluiten

Er is in deze tijden maar zelden hartverwarmend nieuws, maar het bericht in Het Parool hoe monteurs van de netbeheerders omgaan met het (niet) afsluiten van gas en licht valt absoluut in die categorie. Laat het een voorbeeld zijn van iets wat we blijkbaar zijn kwijtgeraakt: handelen naar de geest van de wet in plaats van naar de letter en oog hebben voor de impact van de getroffene versus het belang van degene die de opdracht heeft uitgevaardigd. En hulp bieden in plaats van de problemen te vergroten, daar waar dat kan. Want dat is wat deze monteurs doen. Klasse.
Jeroen Bos, Amsterdam

De wandeling

Jammer dat Floor en Gijs op hun wandeling langs Amsterdamse KLM-huisjes het grootste miniatuurhuisje hebben overgeslagen. Namelijk KLM-huisje nummer 95: het oude brouwhuis van Heineken uit 1913. Speciaal uitgebracht ter gelegenheid van KLM’s 95 jarige bestaan in 2014. Ook het jaar dat Heineken’s Bierbrouwerij Maatschappij 150 jaar bestond!
Alexander Plas, Amsterdam

Voetbalgeweld

De voorzitter van Buitenboys, Richard Langeveld, heeft een uitgebreid betoog (Het Parool, 5 december) om het voetbalgeweld op zijn velden in te dammen. Een van de maatregelen: ‘niemand scheldt hier met het woord kanker’. Hij vergeet een ander woord: homo.
Jeroen van Bergen, Amsterdam

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden