Opinie

Opinie: ‘Geen bondjes meer met de VVD’

Dit zijn de ingezonden brieven van vandaag. Ook een bijdrage leveren? Lees hier hoe dat kan.

Het Parool
null Beeld Getty Images/EyeEm
Beeld Getty Images/EyeEm

‘Dapper dat Ploumen het besluit heeft genomen dat ze de PvdA niet kan leiden’

Is het verrassend dat Ploumen de conclusie heeft getrokken dat zij niet geschikt is om de partij te leiden? Nou nee. Dapper? Zeer zeker. Ploumen heeft niet het charisma de PvdA uit de modder te trekken, welke linkse politicus eigenlijk wel? Helaas, zou ik willen zeggen.

Rechts is erin geslaagd om links weg te zetten als het kwade achter alles wat niet goed gaat in NL. Zie Lodewijk Asscher die als enige zijn conclusies trok uit het toeslagendrama. Het feit dat men het nog steeds heeft over het kwartje van Kok, of over de zogenaamde spilzucht van Joop den Uyl, is tekenend. Links zal minder deugneuzerig en minder woke moeten worden, en zich meer moeten richten op de zaken die de voormalige achterban van hen verwacht.

Ik zal wat opnoemen: pensioengerechtigde leeftijd omlaag naar 65, minder pamperen van migranten die weigeren mee te doen in de westerse maatschappij qua denken en doen. Woke clubs eens een keer van repliek dienen, racisme en discriminatie bestaan, net zoals man en vrouw, in plaats van persoon die menstrueert, of persoon die zijn gelaat scheert. En last but not least, geen bondjes meer met de VVD.

Andries Olijslager, Amsterdam

‘Is er nóóit iemand op het idee gekomen om de trap en roltrap te overkappen?’

Met grote verbazing las ik het artikel ‘Tramhalte al 6 maanden onbereikbaar ….’ (Het Parool van donderdag). Er wordt nog steeds veel te veel gepraat over mindervaliden, die met het GVB moeten kunnen reizen, terwijl praktische oplossingen maar uitblijven. Als een lift niet meer te repareren is dan zo snel mogelijk vervangen! Ook prettig voor reizigers met koffers etc. (tweerichtingsverkeer).

En is nog nóóit iemand op het idee gekomen om de trap en roltrap (éénrichtingsverkeer!) te overkappen? Het zou makkelijk (metalen frame) bevestigd kunnen worden: blijven de treden droog.

E. Besjes, Amsterdam

‘Scholen moeten verder investeren in potentieel sterke rekenaars’

De Onderwijsinspectie presenteerde woensdag De Staat van het Onderwijs. Bij de presentatie wees de inspectie op voortdurend dalende resultaten voor taal en rekenen, om vervolgens aan te geven hoe deze negatieve trend te keren is. Het is uiteraard goed om te investeren in het onderwijs. Internationaal vergelijkende studies en rapporten van de inspectie zelf laten echter zien dat de resultaten bij het vak rekenen niet alleen maar dalen.

In 2019 stelde de inspectie zelf een significante stijging van het rekenniveau vast. Dus als het doel is de terugloop bij rekenen een halt toe te roepen, dan is het werk al gedaan. Het is tijd om verder te investeren. Daarbij is het goed rapporten van de inspectie over het rekenonderwijs als uitgangspunt te nemen, bijvoorbeeld dat van 2019 dat zichtbaar maakt dat het goed gaat met de zwakste rekenaars, maar de sterke rekenaars meer aandacht behoeven. Dat betekent dat het nodig is dat scholen verder investeren in potentieel sterke rekenaars, want daarin schiet het onderwijs nog altijd tekort.

Ronald Keijzer, lector rekenen-wiskunde, Hogeschool Ipabo, Amsterdam

‘Waarom staat Jesse Klaver altijd zijn beide broekzakken uit te wonen?’

Reactie op Rob Trietsch: ‘Politiek van schoenen’ (HHW, woensdag). Als Jesse Klaver zo zeer gesteld is op mooie kleren, waarom staat hij dan altijd zijn beide broekzakken uit te wonen?

Ivar Volder, Weesp

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden