PlusOpinie

Opinie: ‘Een agent met stenen bekogelen is gewoon poging tot moord’

Dit zijn de ingezonden brieven van vandaag. Ook een bijdrage leveren? Lees hier hoe dat kan.

Het Parool
null Beeld Getty Images/EyeEm
Beeld Getty Images/EyeEm

‘Een agent met stenen bekogelen is gewoon poging tot moord’

En weer probeerden demonstranten politieagenten uit te schakelen door met stenen te gooien. Het is gewoon een poging tot moord. Op het moment dat je die steen gooit, weet je dat een voltreffer een agent het leven kan kosten. Een minimale onvoorwaardelijke gevangenisstraf van 5 jaar is redelijk. En de politiek moet zorgen dat de pakkans 100 procent is, in plaats van te komen met loze kreten en afwijzende tweets.
Ton Jacobs, Amsterdam

‘Je wordt bijna gestraft als Amsterdamse autobezitter’

Wie in Amsterdam woont en een auto bezit, zal deze niet heel snel voor binnenstadsvervoer gebruiken. Iedere weldenkende inwoner gebruikt de benenwagen of fiets, en als het niet anders kan het openbaar vervoer ( ik weet, dit is een aanname van mijzelf, maar toch). Toch is de verkeersdruk groot en er is steeds minder parkeergelegenheid. Je wordt bijna gestraft als Amsterdamse autobezitter.

We weten hoeveel parkeervergunningen in Amsterdam voor bewoners en bedrijven worden uitgegeven. Stem daar het aantal parkeerplaatsen voor alléén inwoners en bedrijven van Amsterdam op af en doe er per wijk een paar extra laadplekken voor commerciële elektrische deelwagens bij. Ga eens kijken buiten Amsterdam, veel steden kennen een parkeergebied alleen voor bewoners, andere bezoekers moeten daar buiten parkeren. Bezoek je Amsterdam, dan parkeer je je wagen op een P&R buiten de stad en reis je voordelig met het ov of elektrische deelwagen naar je bestemming in de stad.
Peter Kersbergen, Amsterdam

‘Het gevoel bekruipt me dat we aan de vooravond van een nieuw rampjaar staan’

1672 was een rampjaar. Het volk was redeloos, de regering radeloos en het land reddeloos. De gebroeders De Witt werden gelyncht. Soms denk ik, ook al zijn we inmiddels een min of meer beschaafd volk, wie volgt? Het nieuws volgend krijg ik steeds meer de indruk dat we in de achter ons liggende 350 jaar weinig geleerd hebben. Velen zijn niet voor rede vatbaar. We plunderen, we vernielen, we stichten brand als iets ons niet aanstaat. De regering voert, met alle respect voor haar ijver en toewijding, een zwalkend beleid en wie is in staat ons land, zuchtend onder het juk van de EU, te redden? Soms bekruipt mij het gevoel dat we aan de vooravond van een nieuw rampjaar staan.

Komt er een algemene vaccinatieplicht? Komen er nieuwe verkiezingen of modderen we door? Komen Baudet en z’n medestanders tot inkeer? Laten we de vuurwerkslachtoffers in de kou staan of maken we toch de zo broodnodige bedden voor ze vrij? Vragen, vragen, vragen... Ná het kerstreces, in de praktijk over ongeveer twee maanden, praten onze volksvertegenwoordigers verder over de opstelling van de FvD-collega’s. Ik doel natuurlijk op de bedreigingen. Haastige spoed is zelden goed zullen we maar zeggen.
Aart Stijntjes, Diemen

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden