Opinie: ‘Als de Duitsers hier voor boosters komen dan worden ze fysiek uit de rij gegooid’

Dit zijn de ingezonden brieven van vandaag. Ook een bijdrage leveren? Lees hier hoe dat kan.

Het Parool
null Beeld Getty Images/EyeEm
Beeld Getty Images/EyeEm

‘Booster over de grens? Zouden de Duitsers moeten proberen’

De Nederlander heeft al een dubieuze reputatie in het buitenland als horkerige en lawaaierige vakantieganger maar rond Covid-19 kent onze schaamteloosheid in het geheel geen grenzen. Is bij ons de boel gesloten, dan gaan we toch gewoon naar het buurland? Dat we daarmee ook een risico exporteren interesseert ons niet. Het mag toch? Hier nog geen booster kunnen halen? Dan doen we dat toch in Duitsland? Want anders gaan onze plannen niet door en dat kan natuurlijk niet.

Dat zouden de Duitsers eens andersom moeten doen (als dat al zou kunnen). Ik denk dat onze oosterburen fysiek uit de rij gegooid zouden worden met wat toegevoegde verwensingen. Hebben we eigenlijk al dankjewel gezegd voor het gebruik van hun ic-capaciteit?
Jeroen Bos, Amsterdam

‘Doe eens normaal met je kerstkaart’

Vorig jaar dacht ik leuk te zijn. Ik stuurde mijn vriend Maarten een kerstkaart. Om hem te verwarren. Op de binnenkant van de meest kitscherige kaart die ik bij de kiosk had kunnen vinden, deed ik er nog een schepje bovenop: ‘Beste Maarten, ik hoop dat jij en je gezin een heerlijke Kerst mogen beleven en voor het aankomend jaar wens ik jullie veel gezondheid en voorspoed toe!’

Zodra de kaart was bezorgd, ontving ik een appje: ‘Doe eens normaal, man!’

Dat deed ik. Ik stuurde hem een tweede kaart, dit keer met een meer dan oprechte boodschap: ‘Wat een gezeik, dat Kerstmis, ik hoop dat het snel zomer is en we weer gewoon bij jou in de tuin kunnen zitten; ik kan niet wachten om jouw Isabel weer in een zomerjurkje te zien!’

Zodra deze kaart was bezorgd, ontving ik opnieuw een appje: ‘Kijk, zo ken ik je weer…’

Isabel heb ik alleen de hele zomer niet gezien, elke keer als ik bij Maarten op bezoek ging, was ze toevallig in de stad of bij een vriendin.
Maurice Vink, Amsterdam

‘Waarom gaat de winst van verhuurders niet naar de woningen?’

Naar aanleiding van het verhaal van Barbara de Wolf in Het Parool van afgelopen dinsdag wil ik er hier op wijzen hoe tragisch het is dat de enorme winsten van verhuurders, in dit geval van prins Bernard jr. en zijn compagnons, niet als vanzelfsprekend gaan naar veiligheid van hun huurwoningen of het energiezuinig maken ervan. Het moet keer op keer afgedwongen worden. Iedere huiseigenaar zou ruiten van enkel glas in zijn eigen huis allang hebben vervangen. Op alle verdiepingen.
Andries Mok, Haarlem

Fiscale ongelijkheid

De Hoge Raad heeft onlangs geoordeeld dat de vermogensrendementsberekening spaarders al jaren financieel onevenredig zwaar belast. Zo’n 60.000 belastingbetalers hebben hiertegen bezwaar aangetekend. Daarnaast zijn er zo’n 1,3 miljoen spaarders die geen bezwaar hebben aangetekend, maar die net zo door de fictieve rendementsberekening zijn benadeeld.

Van deze enorme groep is de periode waarbinnen bezwaar kon worden aangetekend al tijden verlopen. Het zal toch een nieuwe belastinggotspe zijn als slechts de aanslagen van de bezwaarmakers worden herzien en 1.240.000 belastingbetalers ‘naar hun centen kunnen fluiten’.
Marcel Rode, Almere

Verplicht vaccineren OLVG

Wat een vreemd gedoe over de mening van Maurice van den Bosch, bestuursvoorzitter van het OLVG. Hij geeft in een interview zijn mening over een eventuele vaccinatieplicht voor medewerkers van zijn ziekenhuis en doet vervolgens alsof het aan hem zou zijn om zo’n plicht al dan niet in te voeren.

Vervolgens schoffeert hij zijn medewerkers door één van hen op zijn kantoor uit te nodigen en een uurtje op zo’n afdeling mee te draaien, alsof hij tot dan toe geen enkel besef heeft van wat zich daar de afgelopen bijna twee jaar heeft afgespeeld. En dan is het wel weer tijd om echt belangrijke dingen te gaan doen.

Maar meneer Van den Bosch vergeet te vertellen dat verplicht vaccineren bij wet verboden is en dat hij daar geen enkele zeggenschap over heeft. Zijn mening heeft hier geen enkele invloed op. De boomtoppen van het Oosterpark zijn ongetwijfeld een genot om bij weg te dromen maar de keiharde realiteit aan de andere kant van de deur van de bestuurskamer lijkt aan deze bestuurder compleet voorbij te gaan.
Christine Kuiper, Zaanstad

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden