Opinie: ‘Afgehakte handen, executies, onderdrukking van minderheden en vrouwen: in 2030 is het WK in Saoedi-Arabië’

Dit zijn de ingezonden brieven van vandaag. Ook een bijdrage leveren? Lees hier hoe dat kan.

Het Parool
null Beeld Vincent Spiering
Beeld Vincent Spiering

Verlies columnisten

In een week tijd verliest Het Parool vier columnisten. Babs Gons en Johan Fretz sierden wekelijks de krant met mooie, lieve en kritische woorden. Maarten Moll stond zelfs dagelijks in de krant met lekkere, droevige en geestige verhalen en observaties. En maandag las ik dat Natascha van Weezel de komende maanden met zwangerschapsverlof is. Alle vier ga ik bijzonder missen. Dit is een flinke aderlating voor de krant, maar niet in de laatste plaats vooral ook voor de lezers.
Joop Meijer, Lelystad

Eis test na vlucht uit China

Personen die uit China of Hongkong komen, hoeven zich op Schiphol niet te laten testen op de omikronvariant. Daar bestaat nog geen wettelijke basis voor en omdat de Eerste Kamer nog op reces is, kan de wet niet goedgekeurd worden. Volgens minister Ernst Kuipers (Volksgezondheid) is er bovendien op dit moment ‘geen reden om acute reisbeperkende maatregelen in te stellen’. De EU-landen gaan passagiers op vluchten uit China vrágen een negatieve test te tonen.

Als later blijkt dat de omikronvariant bij de Chinezen is gemuteerd waardoor onze opgebouwde weerstand tot nul is gereduceerd, dan zitten we weer met de ellende door nalatigheid en onverschilligheid van de overheid. Zorg dat je de wetgeving op orde hebt en controleer binnenkomende personen uit besmette gebieden.
Willem Moerhuis, Amsterdam

Zijn emoties feiten?

‘De burger voelt zich in de steek gelaten door de overheid,’ las ik in Het Parool van afgelopen weekend. Journalist Roelf Jan Duin stelt in het artikel dat emoties geen feiten zijn. Ik wil daar tegenin brengen dat ik op basis van zeventig jaar levenservaring durf te stellen dat er geen groter feit bestaat dan een mening die op emoties is gebaseerd.
J. Tolsma, Leiden

Piepend en krakend Nederland

Op de laatste dag van het jaar een artikel in deze krant over een piepend en krakend Nederland en de burger die zich in de steek gelaten voelt door de overheid. Zolang de burgers in ruime meerderheid blijven stemmen op partijen die neoliberaal beleid uitvoeren, zal dat niet gaan veranderen.
Ronny van de Water, Amsterdam

Cristiano Ronaldo

In Het Parool van woensdag gaat het over Cristiano Ronaldo’s speurtocht naar nog meer geld en zijn uitleg waarom hij voortaan in Saoedi-Arabië voetbalt. In het stuk weet sportmarketeer Bob van Oosterhout in de eerste alinea’s te vermelden dat voor dat bedrag ook vijf spelers van 100 miljoen kunt kopen. Sorry, maar voor die conclusie heeft de gemiddelde lezer Bob niet nodig.

Afgehakte handen, openbare executies, onderdrukking van minderheden en een gebrek aan vrouwenrechten: ik voorzie dat we in 2030 met elkaar naar het WK in Saoedi-Arabië gaan kijken.

Over vrouwen gesproken, ik had graag een stukje gelezen over de veldrit van Puck Pieterse die met overmacht haar zevende overwinning van veldritseizoen vierde. Maar zij kreeg slecht twee zinnen en een fotootje van drie bij drie centimeter. Parool, je kunt beter dan dit.
Bart Dijkstra, Ouderkerk aan de Amstel

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden