Opinie

‘Op de Sloterweg is het wachten op een vreselijk ongeluk’

Gemeente, wees betrouwbaar, vraagt M’barek Ben Addi in deze ingezonden brief. ‘Geef onze kinderen een veilig fietspad door het sportpark bij de Sloterweg.’

M’barek Ben Addi
null Beeld Dingena Mol
Beeld Dingena Mol

In Het Parool van woensdag ­verscheen een artikel met de kop ‘Nieuw-West verdeeld over autoluwe Sloterweg’. Hockeyclub Xenios heeft de indruk dat de verdeeldheid binnen het stadsdeel niet te maken heeft met het veiliger maken van de Sloterweg, maar meer met andere onderdelen van de startnotitie ‘Autoluw Sloten en Nieuw Sloten’.

Xenios is op verzoek van de gemeente verhuisd naar Sportpark Sloten aan de Sloterweg. Voor de verhuizing is drie jaar geleden door de gemeente toegezegd dat er een veilig fietspad zou komen door het sportpark. Op basis daarvan is ingestemd met verhuizing.

Van een veilig fietspad is echter nog altijd geen sprake. De ruim 800 jeugdleden moeten nu drie keer per week op de fiets over de veel te drukke Sloterweg naar de hockeyvelden. Er zijn bijna elke dag incidenten en het is wachten op een ­vreselijk ongeluk.

Wethouder Sharon Dijksma heeft nu een besluit genomen om de Sloterweg autoluw te maken. Dit wordt begin volgend jaar door de gemeenteraad behandeld en zal op z’n vroegst in 2022 worden gerealiseerd. Dit duurt te lang en het huidige plan is nog onvoldoende om de Sloterweg veilig te maken voor fietsers. Kortom, gemeente, wees betrouwbaar! Geef onze kinderen een veilig fietspad door het sportpark. We hebben hier een eenvoudig plan voor ingediend, dat in goed overleg met omwonenden snel te realiseren moet zijn.

En als we dan toch in overleg zijn, denken we ook graag mee over de andere aspecten van de startnotitie. Als club met zo’n 1200 leden willen we niet alleen dat onze leden veilig naar de club kunnen fietsen, maar willen we ook bereikbaar zijn en ­blijven. Voor onze leden uit Bad­hoevedorp, De Aker, Osdorp, Sloten, Nieuw Sloten en elders, maar ook voor onze tegenstanders, die uit heel Nederland afkomstig zijn. Het plan zoals dat er nu ligt maakt de club moeilijker bereikbaar. Maak eerst maar eens dat beloofde fietspad.

M’barek Ben Addi (bestuur SBHC Xenios), Amsterdam

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden