Lezersbrief

'Nieuwbouw hard nodig, maar dan wel verantwoord'

Buurtbewoner Robin Hunia is niet tegen de transformatie van de voormalige ING-kantoren bij het Westerpark, maar de belangen van buurtbewoners worden nu niet goed gehoord. 'Nieuwbouw is hard nodig, maar dan wel verantwoord.'

Het Parool
Vanaf maart staan de poorten weer open en kan iedereen genieten van de natuur Beeld anp
Vanaf maart staan de poorten weer open en kan iedereen genieten van de natuurBeeld anp

Als reactie op de brief van Nidi Gaal van zaterdag over prins Bernhard en de bouwplannen voor Kavel X, kan ik u melden dat wij al twee jaar proberen de plannen voor Westerpark West te verbeteren, nog voor we doorhadden dat prins Bernhard jr. een van de eigenaren van Pinnacle BV was.

De bezwaren van niet alleen actiecomité Stop de Bouwwoede, maar ook Westerpark Groen! - waarvan veruit de meerderheid uit buurtbewoners bestaat - overstijgen wezenlijk de belangen van de tuinhuurders van Sloterdijkermeer en Nut & Genoegen.

Weidse ingang
De nog altijd groeiende schare ondertekenaars van onze petitie is helemaal niet tegen de transformatie van de voormalige ING-kantoren, wij zijn voor een duurzame, autovrije en parkachtige nieuwe woonwijk. Met naast de al bestaande toren een groene, weidse ingang naar het Westerpark - dat door de enorme verdichting van de stad voor alle huidige en toekomstige bewoners steeds belangrijker wordt.

Een ontwikkeling waar ook volkstuinders hun bijdrage aan leveren door met planologen, (landschaps)architecten en projectleiders mee te denken over de manier waarop de tuinen van Westerpark toegankelijker kunnen worden.

Groene oase
Kom, en verwijd je blik: vanaf maart staan de poorten weer open en kan iedereen genieten van de natuur, de rust en de stilte in deze groene oase waar ook niet-tuinders welkom zijn.

Morgen wordt het spannend, dan is het aan de gemeenteraad om de onevenredig grote invloed van projectontwikkelaars een halt toe te roepen. Nieuwbouw prima en hard nodig, maar dan wel verantwoord.

Robin Hunia, bewoner Bos en Lommerweg

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden