Han Lips

Nee, Youp van 't Hek krijg je niet meer gek

Doordeweeks schrijft columnist Han Lips hier over wat hem is opgevallen op televisie. Vandaag: Volle Zalen met Youp van 't Hek.

Volle Zalen Beeld NPO 2
Volle ZalenBeeld NPO 2

Cornald Maas heeft er met zijn programma Volle Zalen dit seizoen voor gekozen om steeds één voorstelling te behandelen in plaats van drie.

Werd aan het herstel van Youp van 't Hek vorig jaar nog een relatief kort item besteed, nu was de volledige lengte van Volle zalen ingeruimd voor Youps voorbereidingen op zijn negende oudejaarsconference.

Dat leverde een relaxed kijkje op, in onder meer Youps werkkamer bij het Vondelpark, waar hij een schoen van Jari Litmanen en een ingelijst telegram van Toon Hermans koesterde.

Hoe zo'n oudejaarsconference tot stand komt, wilde Maas weten. "Je moet beginnen met wat je je zelf herinnert van het afgelopen jaar," antwoordde Youp zelfverzekerd.

Nee, Van 't Hek krijg je niet meer gek bij zijn zoveelste conference, zelfs niet als hij een kop thee over zijn laptop gooit. "Toen heb ik in 24 uur een nieuwe conference geschreven. Na 1 januari laat ik mijn laptop repareren en kijk ik of de oude versie beter was."

Maas was ook bij twee try-outs, maar veel grappen wilde Youp nog niet kwijt - ook niet die ene over de schietpartij in Las Vegas waar hij zelf veel lol om had.

Wel bevat de oudejaarsconference weer typische Youpliedjes - voor Lips altijd het signaal om een plaspauze in te lassen.

Maar ook daar krijg je Youp niet kwaad om: "Een grote groep mensen vindt mij een ongelofelijke eikel en daar ben ik heel trots op."

Na de laatste try-out kwam Maas glunderend de kleedkamer binnen, zich verkneukelend over een scherpe oudejaarsconference, na de twee verbindende edities van Herman Finkers en Claudia de Breij.

Lips ziet ernaar uit om over een maand eindelijk die grap over Las Vegas te horen - maar hoopt dan wel dat de meeste liedjes zijn geschrapt.

Reageren? hanlips@parool.nl

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden