Han Lips

Nee, Humberto Tan kan geen aardige onderwaterfoto maken

Doordeweeks schrijft columnist Han Lips hier over wat hem is opgevallen op televisie. Vandaag: een blik BN'ers moet iets maken van het moordend saaie Het Perfecte Plaatje.

Het Perfecte Plaatje Beeld RTL 4
Het Perfecte PlaatjeBeeld RTL 4

Humberto Tan is een uitstekende presentator en interviewer, maar kan hij ook een aardige onderwaterfoto maken van een professioneel model in een gele oliejas met een paraplu in haar hand?

Het antwoord op die vraag heeft lang op zich laten wachten, maar sinds maandag weten we dat hij dat niet kan. Dat vond de vakjury van Het Perfecte Plaatje en dat vond Humberto zelf ook: "Het was gewoon een slechte foto."

Het was ook gewoon een raar programma. Zeven BN'ers maken onder deskundige leiding een moeilijke foto en na afloop kiest een jury welke foto de beste is en welke de slechtste.

Denk aan Heel Holland Bakt waarbij de deegmachine vervangen is door een camera en de amateurbakkers door bekende gezichten van wie Heleen van Royen bijvoorbeeld tot nog toe alleen fotografeerde met haar telefoon.

Het maken van een foto is moordend saai, en het blik BN'ers leek vooral opengetrokken in een poging er nog iets van te maken.

Het onmisbare dramatische moment (rokende oven!) deed zich voor toen een half verzopen topmodel Kim Feenstra in tranen bekende niet lang genoeg onder water te kunnen blijven om rustig te kunnen afdrukken. Voor haar was dit de laatste keer, voegde ze er nog aan toe.

Los daarvan waren de BN'ers vooral heel enthousiast. Geen wonder, want ze kregen bij de aanvang een mooi pakket met camera's cadeau om de foto's mee te maken. Een meneer van de fabriek kwam vertellen over het gebruik van camera's, en hetzelfde starterspakket werd in het reclameblok nog eens aangeboden voor een kleine zevenhonderd euro. Hoopt men daar op Heel Holland klikt?

Fotograferen: iedereen kan het.

Reageren? hanlips@parool.nl

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden