Lezersbrieven

'Natuurlijk trekt de stad bergen toeristen'

'Amsterdammers vinden het te druk en merken weinig van de maatregelen die de gemeente heeft genomen tegen de overlast', schreef Het Parool afgelopen woensdag. Drie lezersbrieven als reactie hierop.

'Door de aantrekkende economie en toege­nomen mobiliteit is drukte zeker geen exclusief Amsterdams ­fenomeen' Beeld anp
'Door de aantrekkende economie en toege­nomen mobiliteit is drukte zeker geen exclusief Amsterdams ­fenomeen'Beeld anp

Flutjebroek

Is het niet eens de hoogste tijd om op te houden met zaniken over de drukte in de stad ? Het lijkt wel een obsessie, ook in Het Parool. Door de aantrekkende economie en toege­nomen mobiliteit is drukte trouwens zeker geen exclusief Amsterdams ­fenomeen, luister alleen maar eens naar de fileberichten.

Natuurlijk trekt de stad bergen toeristen. Amsterdam is prachtig, uitdagend, spannend en een cultuurschat. Laten we niet denken dat maatregelen tegen toerisme echt gaan helpen.

Verhoogde toeristenbelasting? Niemand gaat toch liever naar Flutjebroek omdat daar de toeristenbelasting een paar euro minder is dan in Amsterdam? Niet naar Amsterdam omdat het cruiseschip een beetje verderop aanmeert? Ondenkbaar.

Wees blij dat Amsterdam door zo velen - terecht - een fantastische stad gevonden wordt. Het is fijn om de stad te delen met de medemens en als het je even te veel wordt, zijn er zat rustige plekjes om te genieten.
Richard Meer, Maarssen

Meepraten? Dat kan onder het artikel.

Surroundings

Wat ik mis in de benadering van de Rekenkamer met betrekking tot het toerisme in Amsterdam (Het Parool van woensdag) is een beoordeling van Amsterdams beleid­­ om toeristen in aanraking te brengen met bezienswaardigheden en evenementen in de omgeving van Amsterdam.

Dat streven wordt namelijk wél met de mond beleden. De website van IAmsterdam zou met zeer weinig moeite zo aangepast kunnen worden dat bezoekers die nieuwsgierig zijn naar Groot-Amsterdam veel meer informatie krijgen over de regio: van bezienswaardigheden (die er overigens wel opstaan, maar niet altijd even makkelijk te vinden zijn) tot concerten.

Voorbeeld: onder 'I am visiting' op de Engelse homepage staat als laatste 'Amsterdam Neighbourhoods'. Daaronder kan nog makkelijk 'Amsterdam Surroundings' staan. En dat natuurlijk in alle talen.
Joop Klinkhamer, Edam

Tamelijk rustig

Wederom lees ik over de enorme drukte in Amsterdam. Ja klopt, op bepaalde dagen in sommige straten of (kleine) gebieden. Ik zou het echter regelmatig als 'tamelijk rustig' durven omschrijven.

Vooral op de eerste weekdagen, in de ochtend en na lunchtijden, als de kleinere ondernemer in de 9 Straatjes dan maar weer eens de planken in haar of zijn winkel herindeelt. Of de krant nog eens gaat spellen - soms met stijgende verbazing...
Johanna de Jong, Amsterdam

undefined

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden