Lezersbrief

'Minder geluidshinder? Totale onzin, KLM!'

KLM-topman Pieter Elbers stelde dat geluidshinder significant is gedaald. Bewoner van Nieuw-West J. Leegwater noemt dit 'totale onzin': 'Ik nodig de heer Elbers uit een dagje door te brengen bij ons om de overlast aan den lijve te ondervinden.'

Beeld anp

Nog geen week na het artikel in Het Parool omtrent de rapportage van BAS (BewonersAanspreekpuntSchiphol) over de schrikbarende toename van het aantal klachten over Schiphol (toename 219 procent naar 10.807 klachten in tien dagen alleen al), lees ik werkelijk met verbijstering het verhaal van Pieter Elbers van de KLM (krant donderdag), met zijn statement Schiphol snel verder te ­laten groeien in verband met het economische belang.

De geluidshinder is volgens hem significant gedaald door nieuwe vliegtuigen en andere vliegroutes.

Hoe komt deze man in vredesnaam aan deze totale onzin? Als bewoner van Nieuw-West kan ik u verzekeren dat door de nieuwe vliegroutes inderdaad (hoewel door Schiphol ontkend, maar dat is standaard) de overlast juist gigantisch is toegenomen - zie het aantal klachten hieromtrent.

Ik nodig de heer Elbers uit een dagje door te brengen bij ons om de overlast aan den lijve te ondervinden. Hij zal zich dan wel moeten realiseren dat hij al om 06.30 uur door het overvliegende lawaai wakker zal schrikken en dat hij zeker tot rond 22.30 uur geen woord kan wisselen (en soms nog veel later vanwege net over de daken scherende cargotoestellen), dus de gesprekken zullen dan in de nacht moeten plaatsvinden.

Hij is van harte welkom en zal zijn onzinverhaal rectificeren neem ik aan. Tot dan!

J. Leegwater, Amsterdam Nieuw-West

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool.nl.