Han Lips

Mies van alle clichés bij roast of Johnny de Mol

Doordeweeks schrijft columnist Han Lips hier over wat hem is opgevallen op televisie. Vandaag: The roast of Johnny de Mol

Han Lips
Comedy Central - The roast of Johnny de Mol Beeld
Comedy Central - The roast of Johnny de MolBeeld

Mocht u de reclamespotjes en abriposters gemist hebben: Johnny de Mol werd dinsdagavond 'geroast' op Comedy Central. Het Amerikaanse format waarbij een celebrity ten overstaan van een volle zaal door vrienden en collega's wordt afgebrand is drie jaar terug uit Amerika over komen waaien.

Na Gordon en Giel Beelen was het nu de beurt aan Johnny.

De invulling van de grappen lag voor de hand, met een steenrijke vader die zo'n beetje de helft van de carrières in de zaal heeft bepaald, een nogal omvangrijk liefdesleven en tv-programma's over downies en vluchtelingen.

Toch voerden de meeste BN'ers hun stukje stand-up verbazingwekkend goed uit. Vooral Danny Froger bleek met zijn Jordanese tongval en guitige kop een schot in de roos.

Wel werd Lips wat mies van alle clichés. Patty Brard was dik - 'Voor wie moet jij er nog zo goed uitzien, de mantelzorg?' - Heleen van Royen is oud - 'je squirt niet, je bent incontinent' - en gastheer Jeroom Snelders heeft een snor, oftewel een 'penisbezem'.

What's new?

Gelukkig was de zender zo slim om Peter Pannekoek weer uit te nodigen, de groothertog van het affakkelen en de enige die naast (heel, heel) grove grappen ook tegen het randje durfde aan te schurken.

"Nu zeggen mensen: lekker makkelijk, dat succes, met zo'n vader. Wat! We hebben het hier over John de Mol. Hoezo is dat een voorsprong? Dat is geen kruiwagen, dat is een Stint!"

Kunnen we volgend jaar Pannekoek niet anderhalf uur in z'n uppie achter die katheder zetten? O ja... Lips koopt wel gewoon een kaartje voor zijn voorstelling.

Reageren? hanlips@parool.nl

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden