PlusTheodor Holman

‘Mensen denken allemaal dat ze slimmer zijn dan die virologen’

Theodor Holman

De ufo keerde terug naar planeet Fakeürion. Hun grote Leider Baufenbauch riep het bemanningslid bij zich. “Wat zag je op die vreemde Kloot, bemanningslid?”

“Ze zijn erg onontwikkeld, Leider. Ze hebben momenteel een aanval van de Plasma’s en hoe zij daarmee omgaan… Je lacht je gek.”

“Vertel, bemanningslid.”

“Plasmakenners noemen ze daar virologen. En wat gebeurt er nu: de plasmakenner van het ene land spreekt gewoon de plasma­kenner van het andere land tegen.”

“Hahahaha!”

“En de overige dommonsters – ze noemen zich mensen – denken allemaal dat ze slimmer zijn dan die virologen. Elk dommonster vindt zich trouwens slimmer dan een ander dommonster. Ze sterven dan ook massaal aan de Plasma’s. Wetenschap staat in heel laag aanzien.”

“Oehoehahaha! Vertel, bemanningslid, wie zijn de slimste en domste dommonsters?”

“De slimste en de domste dommonsters zijn verenigd in één volk: de Nederlanders. Die zijn dom en slim tegelijk. Ik zal een voorbeeld geven. Ze zijn rijk, dat is slim, maar ze laten andere landen, als Italianen en Spanjaarden en Fransen, hun geld afpakken. En daar werkt dan een deel van die Nederlanders aan mee! Een slimme Nederlander zei ons: we laten ons altijd naaien.”

“Wat betekent naaien?”

“Wat wij 1935IQ tot de 10de macht noemen, grote Leider.”

“Hahahahaha! Maar ik heb rapporten ge­lezen dat ze een EU hebben.”

“U bent goed op de hoogte, grote Leider. Maar die EU doet nu al wat China wil. Die EU stelt niks voor.”

“Hahahaha! Is dit je cabaretvoorstelling of de waarheid?”

“De waarheid, grote Leider. En zo kan ik wel doorgaan. Die hele Kloot zit stikvol dommonsters. Sommigen hebben ze tot… Leider gekozen!”

“Hahahaha… Hou op! Hou op!”

“Ik kan u verhalen vertellen, grote Leider, die gelooft u niet. Ze denken daar bijvoorbeeld nog dat straling de Plasma veroorzaakt heeft. Sommige dommonsters staken dus de zendmasten in de fik.”

“Hahahaha! Hou op. Je bent een hele goede cabaretier, bemanningslid.”

“Het is verreweg de grappigste planeet van het heelal, grote Leider. Voor wat ze daar denken noemen, kom je hier in de gevangenis.”

“Wat spreken ze daar?”

“Elk gebied heeft zijn eigen taal. Dus de gebieden begrijpen elkaar niet. En binnen elk gebied zijn zo veel woorden dat er voor elk begrip minstens twee woorden zijn, waardoor nooit precies duidelijk wordt wat je precies bedoelt. In feite is er geen bewoner die een andere bewoner echt kan begrijpen.”

Theodor Holman (1953) is columnist, schrijver, televisie- en radiomaker. Elke dag, uitgezonderd zondag, lees je hier zijn column. Lees al zijn columns terug in het archief.

Reageren? t.holman@parool.nl.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden