Han Lips

Lips werd niet warm van 'Pauw'

Han Lips
null Beeld Vara
Beeld Vara

Warmer, intiemer, positiever. De latenighttalkshow van Jeroen Pauw zou het allemaal worden, las en hoorde Lips al weken. Maar het gesprek met minister van Defensie Jeanine Hennis-Plasschaert verzandde al snel in een potje woordvoerderbingo, met uitspraken als 'Daar kan ik in het openbaar niks over zeggen'. Warm werd Lips er niet van.

De temperatuur in de studio steeg met het optreden van Martijn de Koning, van ongemak dan. 'Ik mag Jeroen graag, maar niet zoveel als hij zichzelf mag,' trapte De Koning af. 'Het lijkt me leuk als je donzen veren achter je stoel hangt en als je dan iets leuks zegt, doe je paaauuuw.'

Misschien had Pauw de jury van de Cabaretdagen moeten uitnodigen om de nominatie van deze cabaretier toe te lichten. Dan deed Ilja Leonard Pfeiffer het beter. Gutsend van het zweet - het was kennelijk warm - droeg hij staand een gedicht voor. De studio kreeg iets van de jazzy nachtclub in New York waar Pauw in de interviews vooraf over sprak.

Het werd Jozias van Aartsen, burgemeester van Den Haag, niet heet onder de voeten in die nachtclub. Er was niks aan de hand in de Schilderswijk. 'Ik was de zomerkomkommer,' stelde Van Aartsen droogjes.

Toen zanger Alain Clark ook nog eens niets wilde zeggen over zijn deelname aan het Songfestival, kon Pauw het niet nalaten. 'Niet dat je zegt: wat hebben we een hoop primeurs te pakken,' stelde hij lacherig vast. Hoe zou de temperatuur vandaag op de redactie zijn?

Han Lips is tv-criticus bij Het Parool. Contact: hanlips@parool.nl

Wil je reageren op dit artikel? Dat kan! Scroll (een beetje) naar beneden om een reactie te plaatsen.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden