Han Lips

Linda Hakeboom is eager om die 'andere kant' van Lil' Kleine te laten zien

Doordeweeks schrijft columnist Han Lips hier over wat hem is opgevallen op televisie. Vandaag: de fascinerende persoonlijkheid van Lil' Kleine.

Han Lips
Linda's Mannen Beeld NPO 3
Linda's MannenBeeld NPO 3

Lips vindt Lil' Kleine, ofwel Jorik Scholten, een fascinerende persoonlijkheid. Door zijn onaangepaste gedrag, zijn overdosis branie, maar even­eens door het te pas en te onpas vermelden van aankoopbedragen.

Op Snapchat deelde Lil' Kleine eerder een foto van een rekening van ruim 4300 euro van een lunch op Ibiza en in een interview vertelde hij dat hij een Rolex van twintig ruggen ging kopen. Het geld had hij cash bij zich.

Dus ja, Lips keek uit naar de documentaire van Linda Hakeboom, die Lil' Kleine, net als YouTuber Giel de Winter (Stuk TV), danser Timor Steffens en voormalig Ajacied en enfant terrible Ricardo Kishna, een jaar volgde.

Wat de heren bindt, is dat ze allemaal een imago hebben opgebouwd als onaantastbare, succesvolle jongens. Daarmee slaat Hakeboom dezelfde weg in als ze eerder deed in haar docu's over Jett Rebel en Douwe Bob.

Hoofdvraag: hoe kun je als artiest met rauw randje verstrikt raken in je zorgvuldig opgebouwde imago?

Het randje van Kleine wordt getoond als hij uitvalt tegen een parkeerwachter die hem niet herkent als artiest die komt optreden.

"Je bent toch geen mongool? Je kan toch iemand bellen? Mafkees." Even later koopt Kleine een Range Rover. "153 duizend euro, mooi toch?"

Dat er ergens in dat soms onuitstaanbare ettertje een goed hartje zit, gelooft Lips onmiddellijk, maar de immer vriendelijke Hakeboom is wel heel eager om die 'andere kant' te laten zien.

De intentie - verandering in gedrag weergeven - ligt er simpelweg te dik bovenop. De voice-over heeft het letterlijk over 'beter begrijpen', 'de Jorik die de mensen niet kennen' en 'zijn zachte kant'.

Daarmee heeft de docu wel erg veel tell en aanzienlijk minder show. Dat zou onder criticasters een metafoor voor Lil' Kleine kunnen zijn. Lips behoort niet tot hen.

Reageren? hanlips@parool.nl

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden