Opinie

'Lieve burgemeester, dat roken moet stoppen'

Lezers hebben over het algemeen verheugd gereageerd op het nieuws dat burgemeester Eberhard van der Laan nog zes jaar wil blijven. Hier een greep uit de brieven op de opiniepagina van Het Parool.

De burgemeester wordt bedolven onder (goedbedoelde) adviezen van Amsterdammers die blij zijn dat hij aan wil blijven.Beeld ANP

Aimabel mens
Wat een zege dat wij Amsterdammers nog een periode van onze burgemeester mogen genieten. Een aimabel mens, met zijn hart op de juiste plek. De stad wordt er beter van.

Eleonora van Klaveren

Lieve burgemeester,
Vandaag hoorde ik dat u nog zes jaar burgemeester blijft van Amsterdam. Een betere burgemeester kan de stad zich niet wensen. Maar ik maak me een beetje zorgen: werkt u niet te hard, past u wel op uw gezondheid, ziet u uw vrouw en kinderen wel genoeg? U werkt zoveel uren en zo ongelofelijk hard. Ik gun u oprecht ook een avondje thuis de komende jaren.

Sylvia van Vliet

Beste burgervader,
U blijft. Veel lovende woorden, maar ook milde kritiek. U heeft drie jonge kinderen, die recht hebben op een zorgzame vader en uw vrouw is ook al jaren opgezadeld met een workaholic.

Mag ik u met klem adviseren er medio 2016 zes weken tussenuit te gaan. De commissaris van de koning zal er geen problemen mee hebben en uw eigen ambtenaren al helemaal niet. Kortom, leg die zes weken nu al vast en geef er de nodige ruchtbaarheid aan, opdat niemand kan zeggen: 'Ja, maar Eberhard we hadden echt op je komst gerekend.'

En nog wat. Dat roken moet onverwijld stoppen. In afbouwen geloof ik niet meer. Van de ene op de andere dag stoppen is echt te doen. Na zo'n drie weken zult u bemerken dat u zich beter voelt en dat u uw pakje sigaretten thuis heeft laten liggen. Ik wens u alvast een fijne, ontspannen vakantie.

Aart Stijntjes, Diemen

Yessss
Bij het horen van het nieuws dat burgemeester Van der Laan een nieuwe termijn ambieert, knalde ik er een spontaan 'yessss' uit. Goed nieuws in een tijd waarin het vertrouwen van het publiek in de politiek zienderogen afneemt. Van der Laan onttrekt zich aan deze malaise door een vreemde mix van straatvechten, lef en diplomatieke gaven. Ja, onze burgervader is een politicus van zijn tijd.

Bas Overmars, Amsterdam

Wilt u reageren op dit artikel? Dat kan! Scroll een beetje naar beneden om een reactie te plaatsen.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden