Han Lips

Lekker melk drinken met Caroline Tensen op de Alpe d'HuZes

Han Lips
null Beeld NOS/NCVR
Beeld NOS/NCVR

Vandaag rijden duizenden Nederlanders tegen de Alpe d'Huez op onder de banier van Alpe d'HuZes. Gisteren een aanloopprogramma met net als vorig jaar Caroline Tensen en Herman van der Zandt, de specialist van de ziekte- of handicapgerelateerde sport (de Paralympics zijn ook van hem).

Tensen stond op de camping aan de voet van de berg en zei zoals altijd dingen die je van ver ziet aankomen en waar je het liefst een doek overheen zou willen gooien. Typische Tensen-zin: 'Duizenden Nederlanders hebben hier letterlijk hun tenten opgeslagen.'

Van der Zandt sprak met de voorzitter van de organiserende stichting. Natuurlijk bracht hij de commotie rond twijfelachtige financiële transacties ter sprake. Maar die voorzitter had helemaal geen zin in zo'n gesprek en hield de boot zo veel mogelijk af. Als Van der Zandt zei dat er tienduizend mensen minder waren dan vorig jaar, zei de voorzitter dat het geweldig was dat veel mensen wel gekomen waren en dat er vorig jaar eigenlijk te veel waren geweest. Van der Zandt liet de man ermee wegkomen.

Leukste onderdeel: een interviewtje met een vrouw van de plaatselijke supermarkt. Ze zei lachend dat Nederlanders ontzettend veel brood eten en in tegenstelling tot de Fransen ontzettend veel verse melk drinken. Tensen: 'Zijn we echt Nederlanders, hè? Lekker melk drinken met z'n allen.' Denk hierbij een opgetrokken neusje.

En wat zei Tensen tot slot tegen de aanwezigen op de camping? 'Applaus voor jezelf. Echt super!'

Han Lips is sinds begin jaren '90 tv-criticus bij Het Parool. Vanaf nu verschijnt zijn dagelijkse bijdrage ook online. Lips is te bereiken op hanlips@parool.nl

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden