Han Lips

Lachen, maar deze senioren zitten wel gratis in een luxe hotel

Doordeweeks schrijft columnist Han Lips hier over wat hem is opgevallen op televisie. Vandaag: De Wereld Rond met 80-jarigen.

De Wereld Rond met 80-jarigen Beeld SBS6

De ouden van dagen van heden ten dage kunnen zich verheugen in de warme belangstelling van de televisiemakers. Er gaat geen dag voorbij of we krijgen een blik in het leven van mannen en vrouwen in de herfst van hun leven.

Het noodlot bepaalt of zij knuffelen met Adelheid Roosen en Hugo Borst in het verpleeghuis, of met Dennis van der Geest mogen overnachten in de woestijn van Jordanië.

Dat laatste gebeurde in De Wereld Rond met 80-jarigen, een programma waarin acht senioren onder aanvoering van de voormalige judoka in vier weken tijd acht landen aandoen.

Het is een onderneming die naadloos aansluit op het moderne uitgangspunt dat de emmer van het leven in zijn geheel moet worden leeggedronken. Geen druppel mag ongebruikt verloren gaan.

Dus viel het reisgezelschap in de woestijn gretig aan op een schaal met geroosterd schapenvlees met rijst.

Jordanië werd bij de kijkers trouwens aangeprezen als een 'oase van gemoedelijkheid in een onrustige regio'.

Dat het ministerie van Buitenlandse Zaken wel degelijk waarschuwt voor politieke onrust en terrorisme in het land bleef wijselijk onvermeld: het was voor de deelnemers allemaal al spannend genoeg.

De makers van het programma leken een beetje van twee walletjes te willen eten. Enerzijds was er de boodschap dat mensen op leeftijd nog steeds op avontuur kunnen gaan, anderzijds werd ruimschoots de tijd genomen om het gestuntel van de oudjes met de keycard van het hotel in beeld te brengen. Ook de voice-over maakte zich vrolijk over de vruchteloze pogingen om de deur te openen.

De deelnemers deden enthousiast mee door verwilderd door de gang te dwalen, zoekend naar een lotgenoot met meer succes. Laat ze maar lachen in het vaderland, moeten zij hebben gedacht, wij zitten hier mooi voor nop in een luxe hotel met uitzicht op de Dode Zee.

Reageren? hanlips@parool.nl

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden