Han Lips

Krabbé is na 42 minuten Grillmasters door zijn woordspelingen heen

Echt top of the grill!Beeld Grillmasters

Lips maakt zich zorgen, over Martijn Krabbé. Zijn nieuwe programma Grillmasters, een kookwedstrijd voor barbecueërs, heeft nog zeven afleveringen te gaan en het kan bijna niet anders of Martijn is al na 42 minuten door zijn woordspelingen heen.

Het is 'een gloeiend nieuw programma', echt 'top of the grill'. Hier vinden we 'het kloppend hart van smeulend nederland'. Maar wie heeft de 'brandende ambitie' om de finale te halen?

Het begint al bij de voorrondes. 'Wat voor vlees hebben we in de kuip?' vraagt Martijn zich af. Bij het uitzoeken van het vlees zijn er al gauw twee die vechten om één been en 'de spanning is, net als de spareribs, om te snijden'.

En dan volgt 'het moment van de gaarheid'. 'Wie zit op hete kolen?' De deelnemers zijn 'gegrild'. Normaliter volgt dan de 'burn-out', de tweestrijd van zwakke broeders, van wie er één moet afvallen. 'Hebben jullie ergens een steak laten vallen?' vraagt hij ze. En: 'Steakpenningen zijn zinloos.'

Of bij het napraten met de jury: 'Hebben jullie er nog wat van aangestoken?' Kop op, zegt hij tegen de afvallers. 'Waar een grill is, is een weg.'

Kortom, Martijn bakt ze bruin. Aan een bindend kijkadvies wil Lips zijn vingers niet branden - het is een gezellige show over 'een beetje een sekte' van fanatiekelingen die het vlees thuis rustig vijftien uur laten garen en ook in de winter barbecueën. Maar zelf kunnen we niet nog een aflevering van Grillmasters verstouwen. Overdaad braadt.

Han Lips is tv-recensent van Het Parool. Wilt u reageren op dit artikel? Dat kan! Scroll (een beetje) naar beneden of stuur een mail.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden