Han Lips

Keuvelen met Eva 'de lijmsnuiver' Jinek

null Beeld RTL4
Beeld RTL4

De styling van 'Linda's zomerweek' is piekfijn in orde. Laat dat maar aan de 'éminence blonde' van de Nederlandse televisie over. De Mol zit in de tuin van een houten huis met een veranda, die volgestouwd is met planten, lampjes en kussens. Volgens haar is het doel dat we 'alles te weten krijgen' van haar twee gasten. Maar dan helpt zo'n setting niet, bleek gisteravond, want er werd eindeloos gekeuveld.

Toch was het vermakelijke televisie, een soort leedvermaak. Terwijl De Mol Albert Verlinde vroeg om alles/iets te vertellen over 'Onnogate', zagen we Eva Jinek onrustig heen en weer schuiven. Lichaamstaal kan bedriegen, maar waarschijnlijk dacht de voormalige nieuwslezeres: wat doe ik hier?

De vragen van De Mol haalden ook niet het beste in Jinek naar boven. Alsof ze niets nieuws mocht vertellen. En dus rakelde ze al eerder breed uitgemeten anekdotes op over de varaan van haar vriend, tv-bioloog Freek Vonk, over haar jeugd in de VS en 'Boobygate'. Met de vraag of Jinek (36) kinderen wilde, was het uit met de pret: 'Dat wordt ook altijd aan vrouwen van mijn leeftijd gevraagd.'

Toch kwam Jinek niet over als een ijskonijn. Ze is inmiddels behendig genoeg om mensen ook te amuseren. Vooral haar anekdote over het eerste wat ze doet als ze de Vanity Fair in handen krijgt, werkte op de lachspieren: ze gooit haar hoofd achterover, vouwt het tijdschrift open en legt het midden op haar gezicht om eens flink te ruiken. Jinek als lijmsnuiver, dat wisten we inderdaad nog niet.

Han Lips is tv-criticus bij Het Parool. Contact: hanlips@parool.nl

Wil je reageren op dit artikel? Dat kan! Scroll (een beetje) naar beneden om een reactie te plaatsen.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden