Han Lips

Johan, Jack, laten we proberen ons werk een beetje leuk te vinden

Han Lips
René van der Gijp en Wilfred Genee spitten samen de kranten door Beeld RTL
René van der Gijp en Wilfred Genee spitten samen de kranten doorBeeld RTL

Zeg heren, hebben we er een beetje zin in? Want die chagrijnige aftrap waarmee jullie het WK borreltafelen openden, daar hebben we echt geen zin in. We zitten de komende weken met elkaar opgescheept en op deze manier wordt dat geen doen.

Mochten de mannen onder leiding van Jack van Gelder (hoe bruin gaat hij dit keer worden?) tegen de wereldberoemde achtergrond van het strand van Ipanema hun werk doen, wilde de stemming er toch maar niet inkomen. Even het verplichte rondje (Brazilië is niet klaar, 'Fifa go home'), vervolgens de goede doelen van Youri Mulder en Pierre van Hooijdonk (die fiets ik er wel in, had Jack gezegd) en daar begon het gemopper over de opstellingen, over alles.

Allemaal prima, maar laten we proberen ons werk een beetje leuk te vinden, dan doen wij dat van onze kant ook.

En, o ja, Bert Maalderink, die waren we even vergeten. 'Is het lekker dat het dichterbij komt nu, die eerste wedstrijd?' En spelers die inmiddels Maalderinkproof zijn en dingen zeggen als: 'De focus zit er erg goed in.'

Voor de mannen van VI Oranje in Scheveningen lijkt het helemaal een lange zit te worden. Het chagrijn over Van Gaal en zijn over het paard getilde, dan wel ondermaatse spelers heeft daar fenomenale vormen aangenomen. Johan Derksen over Van Gaal: 'Wat is nou de meerwaarde van die idioot?' Gordon zat aan tafel voor het hard meelachen - ook al geen vrolijk stemmend beeld.

Han Lips is sinds begin jaren '90 tv-criticus bij Het Parool. Vanaf nu verschijnt zijn dagelijkse bijdrage ook online. Lips is te bereiken op hanlips@parool.nl.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden