Lezersbrief

'Jammer van dat eeuwige plasprobleem'

Waarom worden de mannelijke bezoekers van Amsterdam wel tegemoetgekomen in de plasbehoefte en is de vrouwelijke helft gedoemd tot gênante, pijnlijke, vieze en ongemakkelijke momenten, schrijft Anouk Bosma in een ingezonden brief.

Waarom stond er vrijdag op haast elke hoek van de straat een urinoir en was er nergens een dixie te bekennen? Beeld ANP

Met een groepje vriendinnen brakte ik uit van Koningsdag. Of we het allemaal leuk hadden gehad. ­Uiteraard, lachen, gieren, brullen.

Vriendin X kwam uit het buitenland, het was haar eerste Koningsdag. Ze had het geweldig gehad, al feestend op de bruggen. Wat ze wel vervelend had gevonden, en wat in haar land bij dit soort festivals nooit een probleem was, was het vinden van een toilet, waar ze haar prangende bierplas die middag had kunnen ­lozen.

Ze was uiteindelijk maar ergens tussen twee auto's op haar hurken gegaan, terwijl een andere vriendin op de uitkijk stond.

"Waarom?" vroeg ze. We wisten het ook niet. Wel had een ieder van ons een vergelijkbare affaire moeten doorstaan.

Waarom stond er vrijdag op haast elke hoek van de straat een urinoir en was er nergens een dixie te bekennen? Of voor mijn part een gat in de grond met een tent erboven?

Het is algemeen bekend dat men na het nuttigen van alcohol vaker en veelvuldiger moet plassen. Hierin is geen verschil tussen mannen en vrouwen. Waarom worden de mannelijke bezoekers van Amsterdam wel tegemoetgekomen in deze ­behoefte en is de vrouwelijke helft gedoemd tot gênante, pijnlijke, vieze en ongemakkelijke momenten?

Koningsdag 2018 was echt hart­stikke leuk geweest, vonden we.

Jammer alleen van dat eeuwige plasprobleem. Wie weet, zou het volgend jaar anders kunnen?

Anouk Bosma, Amsterdam

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool.nl.