Han Lips

Is het voortbestaan van Per Seconde Wijzer in gevaar?

 

Han Lips
Kees Driehuis Beeld Vara
Kees DriehuisBeeld Vara

Kees Driehuis was teleurgesteld in zijn kandidaten, zijn redactie en zichzelf. 'We zitten hier een beetje in zak en as. Daar moet ik heel eerlijk over zijn. Ik zit hier met twee verliezers en voel mezelf ook een beetje verloren.'

Wat was er gebeurd? Hoe kon een uitzending van Per Seconde Wijzer zo abrupt eindigen? Komt het voortbestaan in gevaar? Een reconstructie.

Bij aanvang van de quiz was er nog niets aan de hand. Kandidaat 1 moest vragen beantwoorden in de categorie Sport, eerste ronde. Als een hordeloper manoeuvreerde hij zich behendig over de lastige vragen, totdat hij oud-sporters en trainers moest herkennen aan hun stem. Dat was het breekpunt in het programma. Hij herkende bij het eerste fragment Louis van Gaals steenkolenduits niet.

Daarna was het een verloren zaak voor hem, Driehuis en eigenlijk ook kandidaat 2. De sfeer in de studio sloeg om. De presentator was verbijsterd dat een kandidaat struikelde in de eerste ronde.

Kandidaat 2 ging op voor de tweede ronde Kunst, maar hij had zich de moeite kunnen besparen. Hij moest negen schilders identificeren die een schilderij over oorlog hadden gemaakt. Drie jokers bleken te weinig te zijn: hij had er slechts twee goed.

Driehuis, met gevoel voor drama: 'Dit overleven wij niet. Dit vindt de netmanager niet leuk, dit vinden de kijkers niet leuk. Dit gaat niet de goede kant op met Per Seconde Wijzer op deze manier. We hebben vanavond nog een spoedvergadering met de redactie.'

Bekijk hier de reactie van Kees Driehuis.

Han Lips is televisierecensent bij Het Parool. Wilt u reageren op dit artikel? Dat kan! Scroll (een beetje) naar beneden om een reactie te plaatsen of stuur een e-mail naar h.lips@parool.nl.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden