Lezersbrief

'Ingekakt Amstelveen heeft Rob Scholte nodig'

'Rob Scholte is een ruwe bolster, blanke pit. Het 'ingekakte' Amstelveen kan zijn bravoure goed gebruiken,' aldus Lars de Graaf in een lezersbrief aan Het Parool.

'Geef Rob Scholte (minstens) een expositie in het Cobra en een opdracht.' Beeld anp
'Geef Rob Scholte (minstens) een expositie in het Cobra en een opdracht.'Beeld anp

Niet verrassend dat het Cobra Museum in Amstelveen jaarlijks minder bezoekers trekt. Ik begrijp dat kunstminnend Nederland en daarbuiten best naar Amstelveen wil afreizen om een exclusieve expositie te bezichtigen, maar wat doe je daarna?

Je bent nou eenmaal gauw klaar in Amstelveen. Ga je naar Museum Jan van der Togt in het oude dorp? Lastig te bereiken vanaf het stadshart met het openbaar vervoer. Parkeren in het oude dorp is vaak onmogelijk. Er is ook weinig contrast tussen beide musea. Allebei modern.

Wil je museumhoppen, dan ga je wel naar Amsterdam. Daar is alles goed te bereiken met het ov of zelfs op loopafstand.

Je kunt niet van kunstminnend Nederland verwachten dat ze na het bezoek aan het Cobra Museum, gaan winkelen in het '4 sterren Stadshart'. Dit is natuurlijk niets meer dan een andere naam voor winkelcentrum.

Je kunt wellicht napraten, onder het genot van een hapje en drankje, aan de horecastrip aan het weinig inspirerende stadsplein. Het enige wat daar ooit kleur en fleur heeft gebracht, de bloemenkiosk, is vervangen door een kunstwerk in de vorm van een drol.

Ik ben nog van de generatie die tijdens het eten niet mocht praten over poep en plas. Als je in Amstelveen een hapje eet, moet je er zelfs naar kijken.

Maaike Veeningen, Herbert Raat, college van Amstelveen: open uw ogen en sla uw slag!

Het zal ook u niet zijn ontgaan dat Nederlands internationaal befaamde kunstenaar Rob Scholte met pek en veren Den Helder wordt uitgejaagd. Geef hem een tijdelijke expositie in het Cobra Museum; door al de media-aandacht succes gegarandeerd.

Bespreek met Rob of een permanente, wisselende, door hem zelf in te richten expositie een mogelijkheid is.

Rob Scholte is een ruwe bolster, blanke pit. Het 'ingekakte' Amstelveen kan zijn bravoure goed gebruiken. Een groter contrast is niet denkbaar.

Vraag Rob of hij nog iets van de drol van Armando kan maken. Zo niet, dan kan Rob wellicht een echt kunstwerk maken dat wel wordt gewaardeerd door kunstminnend Nederland.

Hoe mooi zou het zijn dat als je een broodje eet, met uitzicht op een geweldig kunstwerk van Rob Scholte, iemand aan een tafeltje naast jou vraagt: "Wie heeft dat gemaakt?" Dat je dan kan zeggen; "Dat is een echte Rob Scholte. Hier verderop kun je een ­expositie van hem bezoeken".

Dan wordt winkelend Amstelveen, maar ook ver daarbuiten, inenen kunstminnend en bezoeker van het Cobra Museum.

Lars de Graaf, Amstelveen

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden