Lezersbrief

'Ik herinner me nog goed mijn eerste Boekenbal'

Amsterdammer Carlo Groot was vrijdag op zijn allereerste Boekenbal. En dat maakte indruk, zo schrijft hij.

Het Boekenbal afgelopen vrijdag in Paradiso Beeld ANP
Het Boekenbal afgelopen vrijdag in ParadisoBeeld ANP

Ik herinner me nog goed mijn eerste Boekenbal. Het was een prachtige dag in maart, ik stapte met kloppend hart op de fiets als aankomend debutant die op het laatste moment een kaartje voor het feest toebedeeld had gekregen.

Ik betrad de rode loper met voor mij Kluun en achter mij Alex Boogers, terwijl de camera's klikten en journalisten zich afvroegen wie deze onbekende man was.

Binnen keek ik mijn ogen uit naar alle grote namen die ik thuis in de boekenkast had staan. Onhandig schudde ik de hand van Wilfried de Jong, stotterend vertelde ik Jesse Klaver dat ik vond dat hij het goed ­gedaan had.

In de toiletten stond ik naast Robert Vuijsje, die verbaasd naar de homo-erotische foto's aan de muur keek. Ik dacht na over een grap maar durfde die niet te maken. In de zaal sprak ik ontelbaar veel mensen met liefde voor boeken.

Na een troebele afterparty in De Balie slingerde ik huiswaarts, dronken van trots.

De volgende ochtend las ik met een houten hoofd dat het Boekenbal dit jaar te veel een disco was en te weinig een literaire avond.

Ik las een column van Theodor Holman over zijn mooie jaren op het Boekenbal, waarin doorklonk dat vroeger alles beter was. En ik dacht: je hebt gelijk, Theodor. Was het maar gisteren.
Carlo Groot, Amsterdam

Lees ook hoe onze Schuimverslaggever Hans van der Beek op het Boekenbal in Poptepel Paradiso werd achtervolgd door een boa constrictor.

En boekenredacteur Maarten Moll vraagt zich af waar de volgende schandaalroman eigenlijk blijft.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden