Lezersbrief

Huurdersvereniging woedend over verkoop Haarlemmerpoort

Huurdersvereniging Centrum is woedend over de verkoop van de Haarlemmerpoort door Ymere. 'Weer wordt een bijzonder gebouw in het centrum van Amsterdam verpatst door een socialewoningcorporatie.'

Het Parool
null Beeld anp
Beeld anp

Huurdersvereniging Centrum is woedend over de plannen van Ymere om de Haarlemmerpoort te verkopen. Ymere gedraagt zich hiermee als de eerste de beste speculant. Weer wordt een bijzonder gebouw in het centrum van Amsterdam verpatst door een socialewoningcorporatie.

Ymere heeft dit heel sluipenderwijs gedaan. Door jarenlang het onderhoud van de Haarlemmerpoort te verwaarlozen, ondanks herhaalde verzoeken van de bewoners om reparaties, werd verbouw noodzakelijk.

Ymere vroeg een verbouwvergunning aan waarbij van de zeventien (sociale) huurwoningen in de Poort nog maar zes zouden overblijven, waarvan de helft misschien een sociale huurbestemming zal krijgen.

Slechts 3 van de 21 bewoners mogen terugkeren. Voor de overgebleven ruimte heeft Ymere een vergunning voor een horecavoorziening van 700 m2 aangevraagd en verkregen.

Op deze manier heeft Ymere een voor onroerendgoedexploitanten heel lucratief project gecreëerd. De gemeente Amsterdam heeft hier welwillend aan meegewerkt.

Dingeman Coumou, voorzitter Huurdersvereniging Centrum

undefined

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden