Han Lips

Hoe zou het eigenlijk met Twan Huys gaan?

Doordeweeks schrijft columnist Han Lips hier over wat hem is opgevallen op televisie. Vandaag: Twan Huys.

Han Lips
RTL Late Night Beeld RTL4
RTL Late NightBeeld RTL4

Hoe zou het met Twan Huys zijn, vroeg Lips zich af. Niet uit leedvermaak, maar uit oprechte interesse.

Wat doet het met iemand die altijd de gevierde man was, het journalistiek zwaargewicht dat de groten der aarde interviewde, om opeens het lachertje van de nationale televisie te zijn? Knaagt zo'n plotseling statusverlies aan je zelfbeeld? Zou Huys, als hij thuiskomt na de zoveelste uitzending met vloggers, voetballers en volkszangers, nog wel eens de herhaling van Nieuwsuur kijken?

Het valt aan Huys niet af te lezen hoe hij denkt over de chicane die zijn loopbaan heeft genomen. Hij lijkt zelfs tamelijk opgewekt uit zijn winterslaap te zijn gekomen.

Dinsdagavond besprak Huys het brexitdebacle met Lieke van Lexmond. Die gaf toe dat ze er 'het fijne niet van wist', maar kreeg er wel 'af en toe iets van mee'. Daarna ging het even zo vrolijk weer over het nieuwe seizoen van Expeditie Robinson. Er keken 200 duizend mensen.

Woensdag schoven Jan Smit, Mattie Valk en Marieke Elsinga aan. Ook nu bleef de wereldpolitiek onbesproken: goedgemutst babbelde Huys over afvallen, over een radiospelletje en over de transfer van Linda de Mol.

De redactie lijkt nauwelijks nog moeite te doen om RTL Late Night van enige inhoud te voorzien of de beste gasten te krijgen. Ronduit pijnlijk was het item over de strategie van John de Mol.

Aan tafel zat oud-SBS6-baas Tina Nijkamp, die een dag eerder precies datzelfde gesprek had gevoerd bij DWDD. Vervolgens werd een fragment getoond van John de Mol die eerder die avond bij Matthijs van Nieuwkerk zat en moest Huys ook nog eens een filmpje aankondigen waarin hij, in zijn vorige leven als Nieuwsuuranchor, De Mol ondervroeg. Das war einmal.

Maar gelukkig was daar alweer Jan Smit die zijn nieuwe single kwam zingen, en Huys leek het een leuk liedje te vinden.

Hoe zou het met Twan Huys gaan? Lips had nog steeds geen idee.

Reageren? hanlips@parool.nl

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden