Han Lips

Hoe wreker John van den Heuvel vlogger Laura Ponticorvo hielp

Doordeweeks schrijft columnist Han Lips hier over wat hem is opgevallen op televisie. Vandaag: Online Misbruik Onderzocht.

Online Misbruik Onderzocht Beeld RTL 5
Online Misbruik OnderzochtBeeld RTL 5

Waar misdaad is, is John van den Heuvel, niet zelden in het gezelschap van een camerateam. Maandag schoot de wreker te hulp in de zaak van vlogger Laura Ponticorvo van wie privéfoto's en films waren gestolen door een onbekende hacker.

Vorig jaar was het pikante materiaal op internet verschenen, en Laura had volgens eigen zeggen drie uur aan een stuk gehuild.

"Droog je tranen, vlogger Laura," had wreker John gezegd, en hij reed naar het politiebureau om te vragen hoe het stond met de aangifte.

De politie bleek druk doende de zaak op te lossen. Zij hadden ook een verdachte op het oog, en kort daarna kwam de melding dat de man had bekend. Behalve bij vlogger Laura bleek hij bij tientallen vrouwen in de computer te hebben gesnuffeld.

Zaak opgelost, zou je denken, maar het programma Online Misbruik Onderzocht duurt een uur inclusief reclame, en we waren nog maar twintig minuten onderweg.

Gelukkig had wreker John vlogger Laura beloofd de identiteit van de hacker te achterhalen. Dus konden wreker John en zijn team aan de slag met het urenlange observeren voor de deur, de ongemerkte achtervolging en de confrontatie tussen dader en slachtoffer.

De hacker herhaalde tegenover wreker John wat hij in een excuusmail aan zijn slachtoffers had geschreven: hij was zelf afgeperst, had in opdracht bij vlogger Laura en de andere slachtoffers ingebroken, maar had de beelden niet op internet gezet.

Zaak voor nader onderzoek, zou je denken, maar nu was het programma wel bijna voorbij.

Wreker John concludeerde dat hij het maar een kletsverhaal vond, en riep vlogger Laura erbij, die het gesprek samen met haar partner in de belendende kamer op de monitor had gevolgd.

Laura zei boos tegen de hacker dat hij haar leven had kapotgemaakt. Dat luchtte op. Het zware gevoel is nu echt weg, zei vlogger Laura blij.

Reageren? hanlips@parool.nl

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden