Opinie

'Hoe leg je Amsterdammers uit dat ze mogen dokken voor parkeren voor de deur?'

"Als het aan de coalitiepartijen ligt, hebt u er straks een kostenpost bij", Münire Manisa van PvdA Nieuw-West donderdag.

Münire Manisa
'U mag betaald parkeren op straat óf een abonnement nemen op een garage in de buurt' Beeld anp
'U mag betaald parkeren op straat óf een abonnement nemen op een garage in de buurt'Beeld anp

Denk je alles gehad te hebben, weten de VVD, D66 en SP toch te verbazen. Als het aan de drie coalitiepartijen ligt, krijg je binnenkort geen parkeerontheffing meer.

Niet als huurder en niet als koper. Niet particulier en ook niet zakelijk. Niet voor de sociale woningbouw en ook niet vrije sector. Niet voor je eerste auto, dus de tweede kun je ook vergeten.

Simpel parkeerbeleid?
En o ja, ontwikkelaars van sociale huurwoningen mogen voortaan zelf beslissen of zij het nodig en haalbaar vinden parkeerplaatsen op eigen ­terrein te maken. Gaat het hier om simpel parkeerbeleid of om een instrument om het karakter van Amsterdam te wijzigen?

Wat vindt u? Meepraten kan onder dit artikel.

Denkt u zich eens in: u bent schilder en werkt u een slag in de rondte om aan een opdracht te komen. Voor die opdracht hebt u uw auto nodig om uw spullen te vervoeren. Een redelijk goede maand levert 1600 euro op. Waaraan geeft u dat uit? De torenhoge huur? Uw overige vaste lasten? Schoolreisje van uw kinderen?

Extra kostenpost
Als het aan de coalitiepartijen ligt, hebt u er straks een kostenpost bij als u bijvoorbeeld vanwege sloop naar een nieuwbouwwoning verhuist, want u krijgt geen parkeerontheffing.

U mag betaald parkeren op straat óf een abonnement nemen op een garage in de buurt. En als u een week ziek bent, wordt u extra gestraft; u verdient niets, maar betaalt wel voor de auto voor de deur. Gefeliciteerd, u hebt er een kostenpost bij.

Hoe leggen we aan al die Amsterdammers die niet twee keer bovenmodaal verdienen uit dat ze binnenkort geen parkeerontheffing meer krijgen en mogen dokken voor parkeren voor de deur? Maar hé, de hondenbelasting is wel afgeschaft!
Münire Manisa, PvdA Nieuw-West

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden