Lezersbrief

'Het Noorderparkbad is een grote achteruitgang'

Met het nieuwe Noorderparkbad verlangt Paroollezer Paul Verstappen terug naar het Floraparkbad. 'Je kunt er op drukke dagen niet eens behoorlijk zwemmen.'

Het Noorderparkbad Beeld Architekten Cie
Het NoorderparkbadBeeld Architekten Cie

Afgelopen weekend was ik voor het eerst in het buitenbad van het nieuwe Noorderparkbad. Het verlangen naar het Floraparkbad werd alleen maar groter.

Het binnenbad was al een achteruitgang, met veel kleinere kledingkluisjes en een piepkleine douche­ruimte, waar aan weerszijden een ijskoude tocht binnenwaait zodra je de deur opent. Maar het buitenbad is een nog grotere achteruitgang, simpelweg omdat de oppervlakte ruim 70 procent is teruggebracht.

Vroeger had je een lang baantjesbad, twee duikplanken in een extra diep bad, een groot pierenbad en een nog groter bad. Nu liggen er alleen een paar minibadjes die nauwelijks groter zijn dan het gemiddelde privézwembad.

Het wateroppervlak van alleen het oude baantjesbad is letterlijk al groter dan het totale wateroppervlak van alle nieuwe buitenbadjes bij elkaar. Je kunt er op drukke dagen niet eens behoorlijk zwemmen, omdat het te vol is.

Dat was ook de reden dat mijn dochter van zes na een uur vroeg of we naar huis konden gaan. Van dat uur stond ik overigens negentien minuten in de rij voor een patatje, waarna ik zes minuten moest wachten voordat het klaar was.

De bevolking van Noord groeit explosief en het ­stadsdeel vervangt een geweldig groot zwembad door een zwembad dat qua capaciteit een fractie is van het oude. Lekker bezig!

Paul Verstappen, Amsterdam

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden