Lezersbrief

'Het hele seizoen zit de Arena weer vol, en terecht'

Het valt best mee met die Ajaxsupporters en hun trouw aan de club, schrijft Jack Spijkerman in deze ingezonden brief.

Het Parool
De F-side was nagenoeg volledig aanwezig en die hebben we de hele wedstrijd horen zingen om de spelers te steunen Beeld anp
De F-side was nagenoeg volledig aanwezig en die hebben we de hele wedstrijd horen zingen om de spelers te steunenBeeld anp

Frans van 't Hull uit Hoofddorp schreef deze week in een ingezonden brief in Het Parool dat hij de houding van de Ajaxsupporters onthutsend vindt na de laatste nederlagen.

Hij schrijft over 'de vele lege plekken in de Arena' en dat we een voorbeeld moeten nemen aan de Feyenoordsupporters die altijd hun club bleven steunen.

Beste Frans: de enige wedstrijd die tot nu toe na die slechte Europese wedstrijden in de Arena is gespeeld, is die tegen Groningen en toen was de Arena bijna helemaal vol, ondanks de zomervakantie.

De F-side was nagenoeg volledig aanwezig en die hebben we de hele wedstrijd horen zingen om de spelers te steunen. Ook bij de uitwedstrijd tegen VVV was de vaste aanhang van Ajax weer aanwezig en liet zich 2 x 45 minuten horen.

En kom niet aan met de Feyenoordsupporters, want weet je nog de uitspraak van hun directeur na dit kampioenschap: 'Zo, dit is ook weer eens goed voor de verkoop van de sei­zoens­kaarten, want dat liep toch elk jaar terug.'

En weet je nog van Gerard Cox, hun bekendste supporter op Lee Towers na?

Die liet een paar jaar geleden publiekelijk weten zijn seizoenkaart in te leveren omdat hij het belabberde voetbal niet meer om aan te zien vond.

Nee Frans, het valt best mee met die Ajaxsupporters en hun trouw aan de club. En dat gemopper? Terecht, het was toch ook even niet om aan te gluren?

Maar let op mijn woorden: het hele seizoen zit de Arena weer vol, en terecht.

En dat de leus 'Wij zijn Ajax, wij zijn de beste' tijdelijk even veranderd is in 'Wij zijn Ajax, wij zijn de rijkste', da's humor, Frans.

Jack Spijkerman, Amsterdam

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden