Han Lips

Heel Hilversum heeft het over het seksfilmpje van La Paay

Doordeweeks schrijft columnist Han Lips hier over wat hem is opgevallen op televisie. Vandaag: het seksfilmpje van Patricia Paay.

Han Lips
RTL Boulevard Beeld RTL 4
RTL BoulevardBeeld RTL 4

Er circuleert een seksfilmpje van Patricia Paay en Hilversum smult ervan. Sneu voor La Paay zo'n filmpje, dat zeker, maar het weerhield RTL Boulevard er niet van de hele week uitgebreide items over het filmpje te maken, dat (op dat moment nog) niet online verscheen.

"Het zijn vrij expliciete beelden, waarvan ik me kan voorstellen dat zij er geen prijs op stelt dat die met het publiek worden gedeeld," zei John van den Heuvel maandag nog diplomatiek. Hij had Paay geadviseerd aangifte te doen.

Wie het gefilmd had? Winston Gerschtanowitz had de beelden ook bekeken en wist het zeker: "Een derde persoon, die erbij was. Het was een stoute avond, zeg maar."

RTL was nog net zo beschaafd geweest het filmpje niet te openbaren, maar woensdag waren ook Johan Derksen en Wilfred Genee in hun wekelijkse webserie Doordekken niet te beroerd de video smakelijk te bespreken.

Genee: "Ik ken niemand in Hilversum die het filmpje niet gezien heeft." Derksen: "Shocking, dat iemand van mijn leeftijd daartoe in staat is. Echt shocking." Daarna besprak hij in één zin het ontslag van ADO-trainer Zeljko Petrovic.

Genee kwam er nog eens op terug: "We gaan het niet over Patricia hebben."

Derksen: "Nee hoor, want ik plas gewoon op het toilet."

Daarna deed Derksen een blaffende hond na.

Genee, schaterend van het lachen: "Dit kan echt niet. Dit stukje moet er echt uit."

Derksen: "Is toch allemaal satire, man."

Lips tast in het duister wat het allemaal mag betekenen - hij werd weer eens overal buiten gehouden -, maar weet één ding zeker: in RTL Boulevard zei strafrechtadvocaat Marielle van Essen dat het al strafbaar is als je seksueel getinte filmpjes van een ander deelt zonder toestemming.

Er zijn verdomd veel mensen strafbaar in de Hilversumse slangenkuil.

Zie ook: Waarom willen mensen het filmpje van Patricia Paay zien?

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden